Vrouw Relatie: Het geheim van de foute man

Nu personage Stijn weer opleeft door de verfilming van het boek ‘Komt een vrouw bij de dokter‘ willen wij er ook wel iets over zeggen. Over het geheim van de foute man. Waarom vinden vrouwen klootzakken zo aantrekkelijk? Oké, Stijn is fictief. Dat komt het romantiseren ten goede. En ook niet elke man is in de meest kwetsbare levensfase van zijn vrouw bij voorkeur bezig met zijn bijvrouw. Laten we nu niet doen of voor geen enkele man ‘in voor en tegenspoed’ inhoud heeft. Maar we kunnen gerust wel stellen dat bij veel vrouwen de knop ‘ik leer je voorspoed’ wordt geactiveerd zodra ze een loser signaleert. Hoe kan dat?

Geheim
Het geheim zit hem in de grote wens-vraag. Mensen geven vaak wat ze zelf het liefst zouden ontvangen. In de liefde dan. Iets praktisch als die lelijke spencer, gebreid door je schoonmoeder, kun je zonder hartzeer van de hand doen. Nee, het gaat om de zaken die het hart aangaan. De foute man trickert onbewust de wens gekoesterd te worden. Er toe te doen. Ergens, in de ondoorgrondelijke spelonken van het vrouwenbrein zit een mechanisme dat zorgt voor de gedachte: ‘Oh wat erg, dat behoeft een opknapbeurt. Die man heeft liefde nodig! Daar ga ik eens voor zorgen, voor hij nog meer mensen kwetst.” Bingo! Zo koopt ze zichzelf een ticket naar de afgrond.

Pamperen
In het begin voelt het zoooo spannend! Jammie, een ‘gevaarlijke’ man. Herkenbaar? Het is geen spanning wat ze voelt, het is de hoop dat het zelfbedachte systeem deze keer wél kans van slagen heeft. Keep on dreaming. Hij stopt niet met fout zijn. Zij moet stoppen met goed zijn tegen de verkeerde. Wanneer de vrouw inziet dat haar drang tot geven, pamperen, goedkeuren, wegmoffelen en – soms letterlijk – klappen opvangen, voortkomt uit haar eigen behoefte en liefste wens om eindelijk liefde te ontvangen, is ze op de goede weg om geen foute man meer te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *