Vrouw relatie: Klusjesman

Ik vind, een man moet zijn mannending kunnen doen. Maar dan wel zo, dat ik er als vrouw ook iets aan heb. Nee, dat is niet fair, maar zo ik het leven. Niet fair. Dus als ik dan zo’n onderzoekje lees dat vrouwen steeds vaker aan het klussen slaan in plaats van dat ze het betere bouw-en timmerwerk aan hun eigen man over laten dan gaan mijn nekharen overeind en denk ik bedroefd: ‘is zelfs de klusjesman niet meer heilig?’

Je moet niet alles willen kunnen. Als vrouw.Trouwens, delegeren en rond commanderen dát was toch onze taak? Schoenmaakster blijft bij uw leest, hier is hoe het hoort. Als vrouw bepaal je wat er geklust moet worden door je klusjesman. Jij bepaalt wanneer hij dat doet, wat het mag kosten en hoe laat jullie naar welke bouwmarkt gaan. Wanneer er kleuren en stijlen bij de klus horen, nou, dan druk je de vrouwelijke point of view er op dwingende wijze door. Me dunkt wat takenpakket!

Spierballen

Daarna laat je hem. Hij zet de zware spullen in de bouwmarktkar, hij trekt de pinpas, hij sleept het stoere bouwspul naar de auto waar jij, zonder ook maar iets aan te raken, aanwezigen geeft hoe alles erin moet. En dan ga je samen naar huis. Op naar de klus! Onderweg maak je een stimulerende opmerking over dat je hem zo stoer vindt en vanavond wilt kijken of zijn spierballen al gegroeid zijn van al dat sjouwen.

That’s it! Terwijl hij de auto uitlaat en even babbelt met de buurman over wat technische details draag jij een bakje vlijtige liesjes en viooltjes. Die hebben, werkelijk waar, helemaal niets met de klus te maken, maar ze stonden zo schattig uitgedost een meter voor de bouwmarktkassa. Is prima hoor, zo’n impulsaankoop, helemaal volgens plan. Je hebt nu eenmaal oog voor detail. Hij doet het grof geschut, jij het gefreubel.

Draagbare radio   

Je zet koffie en gaat voor hem op zoek naar een draagbare radio. Dat hoort bij klussen. Het liefst zo’n radio met een geïmproviseerde antenne en voorzien van verfspatten van de vorige klus. Verder doe je niets. Je wacht tot de klus geklaard is. Duurt de klus lang dan doe je tussendoor iets met broodjes en koffie. Nee wacht. Pils. Pils hoort bij klussen.

Pas wanneer de klus klaar is kom je weer in actie. Spreken we in termen van verbouwing dan wacht je tot na 23.00 de laatste bouwlamp uit de stekker is getrokken en dán kom je in actie. Je gaat iets doen met stoffer en blik, bezem en afvalzakken zodat je klusjesman de volgende dag in een schone werkomgeving zijn mannending kan doen. Daarna prijs je zijn werk en streelt, als beloofd, de spierballen. Dames, zo ging het 20, 40 jaar geleden en zo moet het blijven. Emanciaptie of niet, sommige formules moet je niet willen vertimmeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *