Vrouw Relatie: Schat, krijg ik een buikje?

Schat, krijg ik een buikje? Niet te geloven. Deze vraag stelde mijn lief me gisteravond. En ik dacht; ‘Ja, gelukkig wel, gelukkig word je ouder en zak je in. Hoef ik niet meer zo bang te zijn voor loerende blikken. Worden we gewoon samen pafferig en blubberig en leven nog lang en drillerig’. Maar dat zei ik niet. Ik zei: ‘Een beetje, maar ik vind het wel leuk. Het staat je goed. Lekker zacht ook’. Ik voelde dat de duivel naar me keek.

Chippen

Wat moest ik nu met die primaire gedachte? Me schamen moet ik me. En rap. Was ik na al die jaren samen nu nog steeds bang dat het over zou zijn vanwege rimpelig vel? Iets met midlife – de zijne- en tweede leg? Dat hij op een dag, beneveld met een of ander supervoordeel deo, naar mij zou kijken om vervolgens in een bus vol geile, 20-jarige beautyqueens te stappen, en zou zeggen; ‘Schat, met dit goddelijke lijf van mij ga ik eens iets goeds doen. See you around.’ Mij na jaren trouwe dienst alleen en toch wat minder beautyqueen-achtig achterlatend. Euh…. ja, ergens was ik daar bang voor dus. En daarom ben ik blij met zijn buikje. En met zijn leesbril. En haren op plaatsen waar ze eerst nooit zaten. Het is toch een soort van geruststelling. ‘Jammer schat, buskaartje laten verlopen, tegenwoordig moet je kunnen chippen’…

Zitvlees

Zulke dingen spelen zich alleen af in mijn evil, selfish brein.(En in AXE-reclames) Het heeft natuurlijk allemaal te maken met mijn eigen onzekerheid. Want wij vrouwen, wij worden toch een tikkie minder leuk oud dan mannen. Hij heeft een steviger huid waardoor hij het wel heel bont moet maken wil je ergens cellulite zien. Datzelfde gaat op voor hangende borsten. Grijs haar bij de slapen staat intelligent, en wordt hij kaal, dan staat dat stoer. Moeten wij eens proberen. En echt, ik heb het geaccepteerd hoor, de rimpeljes, het toch wel minder strakke zitvlees en de extra kilootjes. Ik heb ze volledig omarmd. Alle 10.

En nu is hij aan de beurt. Het krijgt een buikje en voelt zich onzeker. De schat. Ik ben maar eens van heel dichtbij gaan bekijken wat er nu eigenlijk allemaal aan de hand was. Conclusie: zijn buik voelt zacht. Heerlijk zacht. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *