Vrouw relatie: Relaxen bij babywens

Wil je als vrouw graag kinderen? Ga onmiddellijk relaxen! Vrouwen die kampen met stress hebben namelijk minder kans om zwanger te raken dan dames met minder gedoe aan hun hoofd. Dit bleek uit onderzoek.

Adrenaline

Speeksel speelde een rol bij dit vruchtbaarheidsonderzoek. Hoe zit dat? Onderzoekers aan de universiteit van Oxford toonden het belang van ontspanning aan bij de verwekking van een kind. Ze testten het speeksel van 274 vrouwen tussen 18 en 40 jaar en maakten op basis hiervan een analyse van het niveau van stresshormoon cortisol en het enzym alfa-amylase. Dit is een indicator van het adrenaline level. Alle deelneemsters probeerden op natuurlijke wijze zwanger te raken. Daaruit blijkt dat het niveau van cortisol geen invloed heeft op de kans om zwanger te raken. Maar de vrouwen met het hoogste niveau van alfa-amylase hadden 12 procent minder kans op een zwangerschap dan degenen met een laag niveau hiervan. De wetenschappers concluderen daarom dat stress de kans op een zwangerschap duidelijk verlaagt.

Relaxoefeningen   

Volgens de onderzoekers is dit de eerste studie die bewijst dat stress de kans op een zwangerschap elke maand beïnvloedt. De resultaten bevestigen het idee dat koppels zo ontspannen mogelijk moeten zijn wanneer de vrouw zwanger wil worden. Zou dat de achterliggende reden zijn over verhalen dat het tijdens de vakantie ineens ‘raak’ was. Of dat er alsnog een ‘natuurlijk’ kindje geboren wordt na adoptie?

Aaien helpt  

Nodig relaxen? Aaien heeft een zeer ontspannende werking. Heeft je vrouw stress én een babywens geef haar dan een hond. Uit een ander onderzoek, wederom gedaan door Britten, bleek dat van de 1000 ondervraagden meer dan de helft (55%) zich relaxter voelt na het een tijdje aaien van hun viervoeter. 44% voelde zich blijer en evenveel mensen maakten zich na het aaien minder zorgen over dagelijkse problemen. Moet ze natuurlijk niet alleen van baby’s, maar ook van honden houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *