Vrouw relatie: Secretaressedag

Vandaag worden de secretaresses in het zonnetje gezet. Tenminste, dat is de bedoeling. Waar komt Secretaressedag vandaan en is het eigenlijk wel nodig?

Secretaressedag

Ik vind het dus helemaal niets. Secretaressedag is – uiteraard – een Amerikaans bedenksel en werd voor het eerst in 1989 in Nederland ‘gevierd’. De bedoeling van de happening is om de secretaresse in het zonnetje te zetten. Hoera, zeg ik triest. Want wat zegt het wanneer mensen ééns per jaar in het zonnetje worden gezet? Het zegt dat ze de rest van het jaar worden ondergewaardeerd en dat je dit dondersgoed weet. Secretaressedag is een ordinaire en goedkope hier-heb-je-een-bosje-bloemen-en-nu-weer-aan-je-werk-afkoopregeling. Secretaressedag, Moederdag, Vaderdag, weet ik wat voor een dag, het zou allemaal niet nodig moeten zijn.

Koninginnedag      

Over twee weken hebben we Koninginnedag. Je zou het misschien niet verwachten maar die dag is niet voor de Majesteit. Ben je gek joh, die dag is voor het volk. En waarom? Omdat we de rest van het jaar toch een beetje als een stelletje tiepmiepen worden afgedaan. Om dat goed te maken krijgen we een dagje vrij – mits je geen dienstverlenend beroep hebt – en mogen we in het oranje gestoken drankjes halen en rommel uitzoeken. Als was de hele natie secretaresse van beroep. 

Waardering en bedankje    

Begrijp me goed, ik val hier geen secretaresses af. Ik neem het juist voor ze op. Mensen die hun energie inzetten ter ondersteuning van anderen zouden elke dag voldoende waardering moeten krijgen. Anders is er toch geen beginnen aan? Krijgen we binnenkort de Dag van de Kassamedewerker, de Ambulancebroeders en Zusters, de Klaar-over, de Oppasoma’s en Opa’s, de Callcentermedewerkers – alhoewel, doe die maar niet -, de Typistes, de Sjouwers, de Ploeteraars, de Voortouwnemers, de Opruimers, de Bouwers, de Verzorgers, de Dag van het OV-personeel en de Dag van Cateringmedewerkers. O, die is er al? Dat bedoel ik dus.

Ik ben pas tevreden wanneer er geen speciale dagen meer nodig zijn als reminder de ander vooral eens te bedanken en te waarderen voor wat hij of zij doet. Ik zeg: weg ermee… Behalve natuurlijk als het gaat om Koninginnedag. Supergezellig! 

Een gedachte over “Vrouw relatie: Secretaressedag”

  1. ja..en nu is er de assistente dag..en wie mag al dat verrzorgen?wij…de bloemiste!
    En is er een bloemiste dag…winkelpersoneelsdag..nee dus!
    Ik wil daar mijn energie insteken om dat voor elkaar te krijgen..maar hoe??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *