Vrouw Relatie: Man slachtoffer seksisme en chatroulette

We keken naar DWDD. Ze hadden het daar over chatroulette. Bij chatroulette ga je voor je pc zitten zet je webcam op on en dan is het klikken maar. Random krijg je iemand op je scherm die, ergens ter wereld, ook zit te chatrouletten. Daar zitten ook mannen tussen die hun zaakje lopen uit te venten. Zo’n 1 op de 15 rouletters oefent de nieuwe hobby bloot uit. Het was dus ook een paar keer ‘raak’ tijdens de live demonstratie. Hard gegil van puberdochter lief -want seks is spannend maar stom- en we wisten wanneer er een exhibitionist met zijn eikel zat te pronken. “Ja, schat, dat zijn mannen”, zei ik, niet doelend op het geslacht, maar op de daad. “Stelletje losers.”

Man slachtoffer seksisme

“Dat vond ik niet zo fijn dat je dat zei,” sprak lief, “niet alle mannen zitten met hun snikkel voor de webcam hoor. En niet alle mannen zijn losers.” Tot mijn grote schaamte moest ik lief gelijk geven. Door mijn persoonlijke negatieve indruk, bombardeerde ik alle mannen tot perverts.

Vandaag lees ik dat ik daarin niet de enige ben. Uit onderzoek is gebleken dat gefluit, gesis, geroep en seksuele intimidatie, de gehele mannelijke bevolking in een kwaad daglicht stellen. Op vrouwen heeft dat soort seksueel getinte aandachttrekkerij als beeldvorming over de man, een negatief effect. Zeg zoiets als het beeld dat vrouwen altijd zeuren of hoofdpijn hebben. Of een hele bevolkingsgroep in een kwaad daglicht stellen omdat een aantal van hun jongeren niet willen deugen. Als de stiefmoeder die altijd lelijk is, en de blonde vrouwen altijd dom. Je loopt er een paar keer tegenaan bij een individu en vervolgens conditioneer je een nieuwe wet, geldend voor een hele groep.

Leuke mensen

Uit het onderzoek bleek dat vrouwen in de war raken van seksueel getint commentaar, maar dat ze dit vooral opvatten als een belediging richting hun eigen geslacht. Hier volgt een boze reactie op, die wordt afgereageerd met een algemene beeldvorming over mannen. En daarmee is de cirkel rond, en zijn mannen zelf slachtoffer van hun eigen seksistisch gedrag.

Misschien moest ik toch maar eens chatrouletten. Dan zoek ik naar leuke of interessante mensen. Als vorm van mind-reset over eikels, zeg maar. Ik neem er gif op in dat het me niet lukt. Ik wil eigenlijk helemaal niets te maken hebben met dit soort sites. Maar ja…Dat zal dan bij mijn puberdochter wel weer leiden tot de conditionering dat alle moeders overbezorgd zijn, hopeloos zeuren en nog stammen uit de tijd dat je een webcam gebruikte om met je familie uit Verweggiestan te kunnen communiceren. Daahaaa….Moeders zijn zoooo 2009!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *