Vrouw relatie: Vriend

Mijn moeder zei herhaaldelijk: ‘El, haal je niets in je hoofd, vriendschap met een man, dat kan niet.’ Daarmee bedoelde ze niet dat mannen niet te hebben zijn. Ze bedoelde dat, wanneer je zelf een vrouw bent, ze niet te hebben zijn op vriendschappelijke basis. En daarmee bedoelde ze weer: zonder seks.

Good old mom
Ik vond het nogal wat, die uitspraak. Van chemie tussen man en vrouw had ik nog niet zoveel kaas gegeten. In die dagen was iedereen eigenlijk wel aardig -dus vriendschapswaardig – tot het tegendeel bewezen was. Mijn moeder had kennelijk al wat bewijs. Dat ging bij mij nog even duren. Een mannetje of tig, schat ik, en de laatste is nog niet geweest, ben ik bang. Want steeds trap ik er, op mijn eigen onnavolgbare naïeve wijze, weer in. En steeds krijgt good old mom gelijk. Op een paar vriendschappen na. De mannen die van nature al niet zo veel met onderbuikchemie hebben met vrouwen in het algemeen of mij in het bijzonder. En dat ene exemplaar in de vorm van X. Met hem is de onderlinge chemie tot uitentreuren doorgenomen en opgeraakt. Alhoewel. Als hij de kans krijgt…

Kansverkleiner
Dus bewaak ik die kans. De genegenheid die ik voel wil ik behouden, niet verprutsen. Van zijn persoonlijke lief, ooit, ben ik verworden tot zijn persoonlijke kansverkleiner. Wat ook een bepaalde spanning oplevert maar dan een leuke. Eén die we zonder gevaar ten opzichte van nieuwe liefdes kunnen uitoefenen. We bellen, babbelen, ondersteunen, leven mee, en lachen om, uit of met. Zeg maar, gewoon de dingen die vrienden doen. Niet dagelijks maar wel op cruciale momenten. Dan is hij net even de enige die belt of een kaartje stuurt. En dat maakt hem tot waardevolle vriend. Voor mij. Of ik ook voor hem een complete vriendin ben, zo zonder seks, zou ik op een mooi moment nog eens moeten overleggen. Maar dan wel met hem, niet met mijn moeder.

2 gedachten over “Vrouw relatie: Vriend”

  1. Zelf heb ik al heel wat jaren een vriend. Vroeger was mijn exman jaloers en dacht dat wij een verhouding hadden ,heb hem nooit kunnen wijs maken dat er van een sexuele relatie geen spraken was.Mijn huwelijk is gestrand na 25 jaar lief en leed.De vriendschap met mijn vriend is noot over gegaan en we zien elkaar nog regelmatig.Dat mijn huwelijk moest stranden door mijn vriendschap met mijn vriend is verschrikkelijk en heb er met mijn exman nooit over kunnen praten. Hij is stug maar ik ben altijd van hem blijven houden tot op de dag van vandaag.Triest dat er mensen zijn die niet in zien dat een vriendschap tussen man en vrouw kan en heel eerlijk kan zijn.We vertellen elkaar altijd alles eerlijk en ik koester mijn vriend als een waardevol mens. Hij is voor de tweede keer getrouwd en zijn vrouw weet van ons.Laat je niet van de wijs brengen door het mannetje en vrouwtje idee want het kan ook zo en is fijn.Een goede vriend is goud waard!
    Groetjes Katteka

  2. Ik heb al jaren dezelfde vriend met wie ik af en toe ga stappen en naar de film ga. Mijn man vindt dat niet leuk, maar ja de vriend was er eerder dan hij en heeft verschillende relaties overleeft. Dus ik ga hem niet opgeven. Na een paar keer zoenen in het begin zijn we nooit verder gegaan. Hij is echt gewoon een vriend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *