Volgens hem: Vriendschap is een illusie

Ik had er laatst een interessante discussie over. Kunnen mannen en vrouwen vrienden zijn? Gewoon vrienden. Niet vrienden met wat extra.

Niet partners en vrienden. Niet het homovriendje waar zij mee gaat shoppen. Of die stoere vriendin van zijn beste vriend, waar hij in de kroeg ook wel gezellig mee kan praten. Nee. Gewoon. Vrienden. Die ene die je belt bij liefdesverdriet. Bij familieproblemen. Als het regent of als je teennagel is ingegroeid.
Onze conclusie: dat gaat dus niet, enzo. Mannen en vrouwen zijn gewoon gemaakt om elkaar te begeren, ter wille van de voortplanting en de overleving van de soort, survival of the fittest, en gewoon omdat dat lekker is. Dus.

Oogbeweging
Eerst en allereerst kijkt een man bij een eerste ontmoeting met een vrouw naar haar borsten. En geloof me, dat blijft zo, is wetenschappelijk bewezen. Met zo’n bril die oogbewegingen meet. U kent het vast van de TV. En jullie, dan, dames, niet zo verwijtend het hoofd schudden. Jullie zijn geen haar beter. Volgens de mensen die het kunnen weten, kijken jullie eerst en vooral naar de grootte van zijn auto. Da’s allemaal biologie hoor, Darwin enzo. Vroeger, toen we nog met knuppels in veel te ruim vallende mammoetvelletjes rondliepen, waren vrouwen al op zoek naar ruimte voor hun schoenencollectie èn een man die voor ze kon zorgen, terwijl mannen stoer en strijdlustig naar buiten liepen met hun knuppels en speren, zich achter het eerste het beste hunebed verschansten met een biertje en de afstandsbediening om te praten over voetbal en vrouwen en hun borsten.

Levensbeschouwing
Zulke levensbeschouwingen gaan niet samen. Het mannenbrein en het vrouwenbrein zijn niet op elkaar afgestemd. Ooit een man en een vrouw met elkaar horen praten? Nee, ik bedoel, ooit een man en een vrouw met elkaar horen praten in een situatie waarin de man de vrouw niet aan het versieren was? Ja? Nou, dat bedoel ik dus. Negen van de tien conversaties tussen een man en een vrouw gaan in dat geval als volgt: Vrouw: wat een troep is het in de keuken. Man: Hmm-m. Vrouw: Alsof er een bom ontploft is.
Man: Hmm-m. Vrouw: Zo kan ik niet leven! Ik ben zo ongelukkig. En kijk nou. Die koelkast!
Man: Oh ja, kun je een biertje voor me meenemen?

Mannen en vrouwen kunnen geen vrienden zijn, want we begrijpen elkaar gewoon niet. En het enige moment waarop we willen doen alsof we tóch willen weten wat de ander beweegt, is als we begerig zijn. Of als ze weigert bier mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *