Vrouw relatie: Zit niet zo op mijn lip!

Laat ik gelijk duidelijk zijn. Ik ben regelmatig een groot voorstander van fysieke afstand. Ook met de mensen die ik liefheb. Nee, ik ben geen kouwe. Maar ik kom graag zelf naar de mensen toe. Dat lukt niet wanneer je de hele dag al bovenop mijn lip zit. Afstand graag voor je me verstikt. Dank u!

Doelgerichte actie
In mij zit altijd een vorm van haast. Ook in de romantiek en liefde. Op zijn tijd een simpele maar doelgerichte aankondiging als ‘Zeg, voel jij wat ik voel, wat dacht je ervan?’ heb ik eigenlijk het liefst. Ga toch zeker niet uren in ogen zitten staren, om de hete brij heen draaien en woordjes slijmen als het ook een stuk effectiever kan? Houd ik tenminste nog wat tijd over.

Verwachtingspatroon
De afstand is erin geslopen om een praktische reden. Wat voor mij ontspanning is, zeg relaxen bij de open haard, de strandwandeling, het glaasje wijn, tegen elkaar aan een beetje naar de wolken staren of een intieme maaltijd, is voor veel mensen een evenement op het verlanglijstje der romantiek. En wanneer ik dit soort activiteiten dan ondernam met een man had ik een probleem. Was ik helemaal los in het hoofd, doezelig en ontspannen in de schouders, wou hij sex. Want we deden toch iets romantisch? Ja zeg, sex is voor mij een werkwoord. Je weet wel, inspanning, spelregels, verwachtingspatroon…Voor mij lastig te matchen met de hemelse sfeer van ontspannen raken.

Lekker ontspannen
Het lijkt allemaal heel hard en kil, maar dat valt reuze mee. In de praktijk maakt het de man namelijk helemaal niet uit in welke gemoedstoestand de vrouw sex met hem heeft. Of ze dit nu doet in staat van opperste verliefdheid, als een gestresste kip even tussen het boodschappen doen en de kinderen halen door, of helemaal ontspannen en Zen in sessies van drie uur. Als hij het maar krijgt. Nou, wat is dan het probleem? Gun mij dan mijn afstand. Dat is een duidelijk, nonverbaal signaal van ‘nu even niet’. Daarna kom ik naar je toe en doen we ons ding… Hè, hè, iedereen blij…. Ga ik daarna lekker ontspannen.

3 gedachten over “Vrouw relatie: Zit niet zo op mijn lip!”

  1. Volgens mij moet je die hele blog niet zo verschrikkelijk serieus nemen. laten we eerlijk zijn: De man loopt negen van de tien keer z’n snikkel achterna. Natuurlijk zijn er mannen die er geen zin in hebben om te seksen met een gestresste kip, maar het gros maakt het geen flikker uit (sorry Cést moi) hoe de vlag van zijn vrouw of vriendin er geestelijk bij hangt. proberen doet hij het in ieder geval. Enne… de ergste reacties krijg je altijd van degene die zich in het verhaal herkennen

  2. Seriously… dus jij denkt dat iedere man zo in elkaar zit? Get yourselves fixed will ya?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *