Vrouwen hebben bikiniangst

Zo met nieuwjaar voor de deur staat lijnen bovenaan menig goedevoornemenslijstje. Maar liefst 82 procent van de Nederlanders voelt zich absoluut niet prettig in bikini of zwembroek. Reden: badkleding verhult niets. Maar liefst een derde van de 4000 ondervraagden zegt zich zelfs te schamen voor haar lichaam. Let u even op het woordje haar. 

Tien kilo
Inderdaad, de wens wat slanker te zijn is groot. 95 procent van de ondervraagden geeft aan nog voor de zomer een aantal kilo’s kwijt te willen. Hoeveel is wat vaag. ‘Iets tussen de één en tien kilo.’ Voor één op de vijf ondervraagden is gezondheid de voornaamste reden om af te willen vallen. 

Lastig
Afvallen valt niet mee. Uit de enquête bleek dat de lijners van nu vorig jaar ook al wilden afvallen. Voor een groot deel is dit ook gelukt. Helaas komen ze tijdens de winter, en zeker tijdens de feestdagen, weer aan. Ruim 65 procent van de ondervraagden wilden vorig jaar ook al afvallen. Slechts 10 procent is de vorig jaar verloren kilo’s nog steeds kwijt.

Hoe zit het met jou?
Durf jij je ook niet meer te vertonen in badkleding of is het allemaal maar onzin? Ga je ook lijnen of geef je niet om een kilootje meer of minder zolang je maar gezond bent? Laat ons weten hoe het zit met jouw gevoelens over lijnen en reageer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *