Vrouwen worden onuitstaanbaar door slapende partner

Wanneer mannen een goede nachtrust hebben terwijl daarnaast zijn vrouwelijke partner wakker ligt, maakt dat van zijn doorgaans lieve en tedere vrouw een onuitstaanbaar kreng. Ze gaat woelen, draaien, zuchten, stampen en trappen, porren en knijpen in de hoop dat hij wakker wordt. Dit blijkt uit een onderzoek onder 4.000 vrouwen.

Streken

Eén op de vier vrouwen geeft toe haar slapende partner wakker te maken omdat ze jaloers is dat hij zo gemakkelijk in slaap valt. Uit nijd gaan de dames ‘extreem liggen woelen en zuchten nog maar eens een paar keer diep in de hoop dat hij wakker wordt. Sommige dames pakken het grover aan en maken hun man gewoon wakker met een por tussen de ribben. Andere streken van dames die last hebben van slaapnijd zijn hardop gaan praten of het licht of de tv aan doen.

Vrouwen liggen vaker wakker  

Vrouwen hebben vaker slaapproblemen dan mannen. Eén op de vier vrouwen ligt na een uur nog wakker, terwijl de meeste mannen na tien minuten al slapen. Lekker kunnen slapen is dan ook een gevoelig punt tussen stellen. Te weinig slaap is vermoeiend, irriterend en maakt mensen prikkelbaar. Ze kunnen niet goed meer functioneren, jagen zichzelf op en voelen zich niet goed in hun vel. Om die reden besluit uiteindelijk één op de twintig stellen apart te gaan slapen.

Jong gezin    

Wanneer er (kleine) kinderen zijn wordt lekker slapen helemaal een probleem. Een andere studie toonde aan dat jonge ouders gemiddeld genomen een half jaar minder slapen in de eerste twee jaar van het leven van hun kind ten opzichte van stellen die geen kinderen hebben. Vooral wanneer de baby net geboren is slapen ouders gemiddeld maar zo’n 4 uur per nacht.

Tips    

Wie niet kan slapen kan, ondanks nijd en jaloezie, toch het beste zijn partner maar beter niet wakker makken. Of het moet zijn om je man te verrassen met een vrijpartij waarna jullie samen ontspannen in slaap vallen. Alle andere acties om te laten merken dat je wakker ligt zijn verder af te raden. Wie niet kan slapen kan beter op staan om even iets te gaan lezen (niet naast je partner dus), wat warme melk drinken of eenvoudig weg veranderen van slaapplaats. Juist omdat je slapende partner je irriteert lig je misschien lekkerder op de bank of het logeerbed. Niet romantisch, wel goed voor de slaap! Om goed te kunnen functioneren zou iedereen minstens vijf uur ononderbroken moeten kunnen slapen. De meeste hebben echter meer nodig, zo’n zeven tot acht uur.

 

Een gedachte over “Vrouwen worden onuitstaanbaar door slapende partner”

  1. jah ik ben ook zo en kreng en dat komt ik ben jaloers op me vriend dat hij snel in slaap kan komen ik heb en zoontje en ik lig dan laat in bed dat ik zeker weet dat hij slaapt en ik ook rustig kan slapen maar dan ligt me vriend na 2 tellen naast me te snurken pfff wat en hell whahahah maar toch hou ik ziels veel van me vriend
    groetjes annick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *