Wat je ziet ben je zelf

We mogen een nieuw imagoprogramma verwelkomen op tv. ‘Wat je ziet ben je zelf’. Een modeprogramma dat ook over relaties gaat. Een programma tegen verslonzing van het uiterlijk binnen je relatie. Als het nieuwtje van de relatie eraf is en men met allerlei versiertrucs de buit heeft binnen gehaald, gaat bij teveel dames de make-up er af, de hakken de kast in en de de joggingbroek aan. Dat zou anders moeten. Aldus het programma. Partners moeten elkaar weer aantrekkelijk gaan vinden en dat kan zij écht niet zomaar opbrengen wanneer hij te vaak in dezelfde spijkerbroek loopt.

Aantrekkelijk
Volgens mij doet het programma aan symptoombestrijding. Het niet meer aantrekkelijk vinden van de partner gaat nooit over kleding. Zelfs niet over onfris ruikende lichaamsdelen of ongeschoren ledematen. Daarmee zeg ik niet dat het hebben van een goed verzorgde partner een overschat goed is. Het is erg prettig om een goed verzorgde partner te hebben. Maar zodra je op het punt bent beland dat de verloedering toeslaat en de frustratie over je relatie zich vertaalt in negatieve reacties over elkaars uiterlijk, is er meer aan de hand. Daar schuilen problemen achter die je niet verhelpt met de aankoop van de nieuwste kledingtrend of een middag bij de kapper. Zelfs niet bij RTL. 

Je best doen voor elkaar
Weer eens je best doen voor elkaar kan helpen een patroon of sleur te doorbreken. Het is zelfs leuk om weer eens helemaal uit te pakken. Maar laten we reëel en bij het juiste perspectief blijven. Kijk vooral ook naar de oorzaak van de sleur en pep jezelf niet alleen op met een, letterlijk, verblindend nieuw uiterlijk. Er worden legio banken bevolkt door stellen die blij worden van elkaars gezelschap in joggingbroek. Simpel omdat op die bank de persoon zit bij wie ze zich goed voelen. Er zijn ook legio stellen die afstand houden ondanks fysieke aantrekkelijkheid. Mijn persoonlijke visie: hoe meer plamuur, hoe dieper het gat! Werk dat niet weg met nog meer plamuur. Wat je in je partner ziet en wat je stoort, zegt veel over jezelf. Wat dat betreft is de titel van het programma goed gekozen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *