Wel de man, niet zijn strijk

Aaah, we zijn net terug van vakantie en de wasmanden puilen weer uit. Natuurlijk, ook mijn jurkjes en shorts zitten erin, maar vooral die polo’s van hem! En dat is dan nog maar de vakantiewas. In de maanden om de vakanties heen zit de wasmachine vol met overhemden en spijkerbroeken, die, hoe ik ze ook ophang of in de droger stop, altijd weer een strijkijzer nodig hebben. Ongeëmancipeerd als ik ben – en na een aantal partners zonder enig vertrouwen in de strijkkwaliteiten van de man – ga ik maar weer aan het werk. Muziek keihard aan en gaan met die banaan. En dan te bedenken dat ik zelf ook niet zo’n strijk-ster ben!

Zelf doen

Mijn vorige vriend wilde het wel een keer proberen: ‘Geef mij dat strijkijzer maar eens, dan zul je eens zien hoe we dat doen.’ Een uur later had hij nog de mouw van zijn overhemd niet gestreken en gaf hij de pijp aan Maarten (ofwel het strijkijzer terug aan mij). Mijn huidige man is van hetzelfde laken een pak, en vindt het daarbij ook zonde van zijn kostbare tijd om een uur op zolder te gaan staan stomen. Philips dacht enkele jaren geleden dat de oplossing lag in het ontwikkelen van een mannenstrijkijzer. Waarom een man niet gewoon met het bestaande strijkijzer model kan strijken blijft voor mij een raadsel. Mannen geloofden zelf blijkbaar ook niet in dit innovatieve initiatief, en lieten het ijzer links liggen. Uit onderzoek van ScienceCenterNemo bleek dat het Nederlandse publiek strijken het vervelendste huishoudelijke klusje vindt.

Strijken uitbesteden

Wie schetst dan ook mijn vreugde toen ik hoorde dat sommige mannen hun strijkwerk uitbesteden. Een lieve dame in de buurt pakt het wasgoed vrijdags aan en zondagavond kun je het ophalen, klaar voor een nieuwe week. Hebben de partners tijd voor andere leuke dingen! De lieve dame woont iets te ver bij mij uit de buurt om er elk weekend heen te rijden, maar mocht ik ooit verhuizen dan is dit voor mij een reële optie.

Strijkvrije hemden

De derde optie is het strijkvrije overhemd. In de afgelopen jaren heeft het strijkvrije hemd een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt, want toen ik er 15 jaar geleden één kocht, moest ik alsnog aan de bak en dat is tegenwoordig echt niet meer het geval. Ik heb dus in ons huishouden even de aandacht gevestigd op www.hemdvoorhem.nl, een webshop voor strijkvrije heren overhemden. Hemdvoorhem.nl verkoopt slechts kwalitatief hoogstaande strijkvrije overhemden van merken als Seidensticker, Olymp en Eterna. Geen goedkope strijkvrije overhemden, want die bevatten polyester en leiden tot zweterigheid, maar alles van 100% katoen. Ze ‘strijken’ zichzelf tijdens het dragen! Je wast het overhemd binnenste buiten op 40 graden en slaat de manchetten en kraag om (om slijtage te voorkomen). Na het wassen klop je het hemd uit, hangt het nat op een kledinghanger en strijkt de boord en manchetten met je vingers glad. Hierna hoeft het strijkvrije overhemd niet meer gestreken te worden (eventuele kreukels verdwijnen door lichaamswarmte). De webshop heeft ook polo’s, truien, sokken, stropdassen en ondergoed.
Fris en fruitig aan een nieuwe week beginnen, zonder dat de stoom uit je oren komt. HemdvoorHem is voor zowel hem als haar een enorme verbetering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *