Wel of niet mee na het diner?

Moderne koppels in een vaste relatie gooien de taken op een hoop en verdelen die zo eerlijk mogelijk. Lekker overzichtelijk! Vrouwen van nu zijn tenslotte zelfstandig en die eigenschap verwachten ze ook van hun partner. Een leuke theorie die mank gaat zodra het over attent zijn gaat. Wanneer het aankomt op hoffelijkheid en de kunst van galant zijn- en dit te durven ontvangen- slaat te verwarring toe. Zij geeft te veel wisselende signalen waardoor hij het spoor bijster raakt. Duidelijk zijn over wie de was doet à la, maar welk verwachtingspatroon koppelen we aan hoffelijkheid?

Tussen de lakens
Binnen een vaste relatie stellen de meeste vrouwen attent gedrag van hun partner bijzonder op prijs. Mits de focus van zijn voorkomendheid haarzelf betreft en zolang het geen betutteling wordt. Bij een eerste date ligt dit anders. Dan blijkt het openhouden van deuren, het aangeven van de jas of het betalen van een etentje van een andere waarde en slaat de verwarring toe. ‘Is het nu de bedoeling dat de rekening tussen de lakens vereffend wordt, of is deze date gewoon galant? En als hij dan galant is, ben ik dan de afhankelijke partij die haar eigen boontjes niet kan doppen? Ik laat me toch zeker niet inpalmen!’

Twijfels
Verwarring alom. Ook voor hem. Het blijkt dat zij in het kader van de romantiek toch vaak verwacht dat ze mee uit genomen wordt, zonder verdere verplichtingen. Terwijl hij het stiekem toch een beetje jammer van de financiële investering vindt wanneer zij het bij wine and diner only laat. Zij wil best vrouwelijk zijn, en ze hoopt op romantiek, zolang hij maar niet denkt dat ze alles voor hem gaat doen. Hij wil best iets voor haar doen, zolang ze maar niet denkt dat hij weken als een hondje achter haar aan gaat lopen. In de ‘voor wat hoort wat maatschappij’ is weinig overgave voor romantiek. Modern zijn we, met nieuwe sociale wetten en regels. De twijfels worden er niet minder om. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *