Anticonceptiepil voor mannen

Een nieuw voorbehoedmiddel voor mannen moet even effectief zijn als de pil. Wetenschappers ontwikkelden het middel dat maandelijks wordt toegediend via een spuitje met testosteron wat tijdelijk de productie van sperma stopt. Het onderzoek werd uitgevoerd door het Nationaal Onderzoekscentrum voor Familieplanning in Peking, met de steun van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. 

Hormonen
Volgens onderzoekers kan het middel bijdragen aan de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Dan kennen ze de mannen nog niet. Wanneer gelijkheid tussen mannen en vrouwen op het gebied van anticonceptie opgelost moet worden met een injectie, kun je het wel vergeten. We hebben het toch over die lieve, stoere, niet te missen, heerlijke, maar o zo kleinzerige mannen? De eerste man die opstaat om vrijwillig een prik te gaan halen om zijn spermaproductie aan banden te leggen moet denk ik nog geboren worden. Ik zie de wachtkamers nog niet direct volstromen. Een prik tegen het stilleggen van de spermaproductie is zoiets als rijden in een Lamborghini in een 30-km zone. Het is als 18 zijn en op vakantie gaan naar de Costa met een goed boek. Het gaat niet werken. In luilekkerland verkeren en toch op dieet gaan, zoiets. 

Bijwerkingen
De prik heeft nog bijwerkingen ook. Niet echt ernstig, maar sommige mannen kregen last van acné. Van vrouwen in de menstruatieperiode is dit al bekend. Lijkt me gezellig! Samen aan de maandelijkse pukkels. En dan nog zeker onze chocolade gaan delen ook. Tot nu toe stonden farmaceutische bedrijven niet te trappelen om te investeren in anticonceptie voor mannen. Ze dachten dat het niet aan zou slaan. Inmiddels kan het middel over vijf jaar op de markt worden gebracht. Ik weet niet waarom de farmaceutische industrie nu wel achter de prik staat. Mij lijkt het nog steeds niet aan te slaan. Dappere mannen die de prik wel zien zitten, mogen zich melden via onderstaand reactieformulier. 

Een gedachte over “Anticonceptiepil voor mannen”

  1. dan weet ik ook echt zeker dat ik geen vrouwe zwanger maak nee, en de angst voor een gescheurde condoom verdwijnt dan ook.

    achja.. gekker wordt het over 20 jaar wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *