Belang van balans

Je wilt hoger op en daar doe je veel voor. Je kent je talent en je hebt een duidelijk stappenplan. Met die twee zaken ben je al een heel eind op weg. Je weet dat het belangrijk is voor je carrière om goed voor de dag te komen. Bij veel van wat je doet draait het om de uiterlijke presentatie en minder om de inhoud. Volgens sommige onderzoekers neemt inhoud slechts een schamele 7% in. Toch moet je kwetsbaar durven zijn. Je naar de top bluffen is niet zo’n goed idee, realistisch geloof in het eigen succes wel. Af en toe mag je zelfs toegeven dat je nog niet alles weet. Een goede tip is ook dat je hier en daar wat afkijkt bij seniors. Zo hoef je niet zelf het wiel nog uit te vinden. Ondertussen werk je aan je eigen talent. Datgene wat jij wilt én kunt buit je uit. Kun je het nog volgen allemaal?

Balans
De weg naar de top ligt vol adviezen die, al naar gelang de decennia waar we in leven, verschillen. In het huidige tijdsbeeld is balans het toverwoord. Mensen die de top bereiken zijn die mensen die werk en privé een beetje leuk weten te combineren. Overwerken mag best, maar pas op. Voor een burnout krijg je echt geen applaus. Niet van je werkgever en niet van je partner. Genieten van kleine stappen en succesjes zonder bezig te zijn met een starre focus is een betere manier.

Goede relatie
Veel mensen besteden veel aandacht aan de vraag hoe ze hun carrièrepad het best kunnen bewandelen. Logisch, aan de carrière hangt een belangrijk label in ons westerse leven. Maatschappelijk succesvol zijn vinden we belangrijk. De waarde die we er aan toekennen is groot. Maar om dit maatschappelijke doel te behalen vragen we nogal eens te veel rekbaarheid van ons privéleven. Terwijl het thuisfront nu juist de basis is. Het grappige is dat de adviezen om het te maken in het bedrijfsleven één op één zijn door te trekken om je relatie tot een succes te maken. Op één uitzondering na: Wanneer het in je relatie om slechts 7% inhoud zou gaan en veel meer om het uiterlijk gaat het mis. Denk daar eens aan wanneer je naar huis belt om te zeggen dat het later wordt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *