Ellen loopt Nacht van de Vluchteling Nightwalk

Hoever zou jij lopen voor geweld? In de nacht van 18 op 19 juni lopen honderden mensen voor De Stichting Vluchteling. Ellen Boekelaar, blogster van manOman en eigenaar van 40 & Perfect.nl loopt mee. Je kunt haar steunen door op deze link te klikken. Doel: Geld inzamelen voor de actie ‘rugzakdokters’. Want voor hen is de vraag hoeveel mensen zij te voet kunnen bereiken noodzakelijk. Slechts ‘gewapend’ met een rugzak lopen zij vele kilometers om mensen in noodgebieden te kunnen helpen. Steun ons team. Loop mee, spread the word via je social media accounts of geef je op als sponsor.

Rugzakdokters

Bij acute nood zorgt Stichting Vluchteling voor directe hulp zoals schoon drinkwater, onderdak, voedsel en medische hulp. Stichting Vluchteling vraagt aandacht door middel van opvallende acties zoals de actie ‘De Nacht van de Vluchteling’ waarbij honderden deelnemers 40 kilometer van Rotterdam naar Den Haag lopen. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan ‘De rugzakdokters ‘ die met een rugzak vol medicijnen zorgen voor directe medische hulp aan Birmese vluchtelingen.

Waldemer Torenstra

Acteur Waldemar Torenstra is dit jaar één van de ambassadeurs van deze acties. Hij vindt het van groot belang dat de duizenden vluchtelingen in Birma medische hulp krijgen van de rugzakdokters. Hij reist op 31 maart zelf af naar Birma om de rugzakdokters te bezoeken. Waldemar: “Als ik mezelf voorstel op de vlucht te zijn voor wie ik ben en niks meer heb, zou alle hulp welkom zijn. In Birma vluchten mensen al 60 jaar. Ik ga kijken hoe de vluchtelingen worden geholpen en hoe ik kan bijdragen aan die hulp.” Mobiele medische teams trekken met rugzakken vol medicijnen vanuit Thailand Birma in om in het oerwoud Birmese vluchtelingen te helpen met basis medische hulp. De vele minderheden in Birma lopen al jaren ernstig gevaar onder het militaire regime. Met gevaar voor eigen leven in een gebied vol met mijnen zoeken de rugzakdokters deze vluchtelingen op, om hen medische hulp te bieden. Waldemar brengt nieuwe backpacks mee voor de rugzakdokters en geeft hen minicameraatjes. Zo kunnen zij hun gevaarlijke werk in het Birmese oerwoud voor de buitenwereld vastleggen.

Sponsor worden

40 & Perfect loopt mee voor dit goede doel. Het zou fantastisch zijn wanneer je ons én Stichting Vluchteling een hart onder de riem wilt steken door middel van sponsoring. Je sponsort al vanaf € 5,00. Als dank voor je bijdrage plaatsen we op home een ‘Nightwalk of Fame’ met doorlinks naar de webpagina’s van onze sponsoren. Wanneer je dit wilt vul dan je (bedrijfs) naam in bij je donatie ipv ‘anoniem’. Wil je op een andere manier aansluiten bij het team en zelf meelopen dan kan dat natuurlijk ook. Kijk voor aanmelding, donatie en alle info op 40 & Perfect.

Data

Nacht van de Vluchteling: 18 op 19 juni 201
Start: 24.00 uur op de Erasmusbrug in Rotterdam
Meer (algemene) info op www.nachtvandevluchteling.nl

2 gedachten over “Ellen loopt Nacht van de Vluchteling Nightwalk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *