Floris’ Blog: Multitasking

Francine en ik hebben nu alweer twee weken dagelijks seks. Goede seks mag ik best zeggen. We doen dingen die we nooit eerder deden. Te bedenken dat zowel Francine alsook ik, geen van beiden onbekend zijn met de mogelijkheden die de seksuele revolutie voor haar nazaten, ons dus, meebracht. De seksuele revolutie en de Flowerpower, dat waren nog eens tijden! Iedereen deed het met iedereen en Aids, dat kenden ze nog niet. Stoned van LSD, wiet en wat al niet meer, waren vrouwen allemaal gelukkig en niet te vergeten, gewillig! Oké, ze hadden toen nog enorme bossen minder fris haar, hetgeen niet echt revolutionair te noemen valt, maar toch. Dat is zo’n beetje het beeld dat ik als jongeling heb van de Flowerpower-tijd die ikzelf niet mocht meemaken.

Dolle Mina’s

Ook heb ik gehoord van de ‘Dolle Mina’s’. Een horde op hol geslagen schreeuwende vrouwen die streden voor gelijkheid van de vrouw. De beelden die ik hier ooit bij zag waren weinig vrouwelijk. De emancipatie waar deze vrouwen voor streden is in Nederland op veel plaatsen goed ontvangen en geslaagd, op sommige plekken schieten wij nog steeds tekort, en her en der schieten wij door. Denk hierbij aan inmenging vanuit een overheid die eraan voorbij gaat dat minder vrouwen hoge topfuncties ambiëren, en bijvoorbeeld liever tijd besteden aan hun kinderen en de kwaliteit van leven. Het zijn vaak vrouwen die inzien dat het leven uit meer dan alleen werken bestaat. Veel mannen roepen dat ook, maar leven er niet naar.

En de toekomst?

Wij Nederlanders staan bekend vanwege onze tolerantie en het is mede dankzij dit gedrag dat hier zowel de emancipatie als de seksuele revolutie succesvol zijn ingeburgerd. Vrouwen kunnen voor zichzelf opkomen en doen dat ook. Ik hoor eigenlijk nooit dat mannen voor zichzelf moeten opkomen, in een man/vrouw-sfeer zoals dat voor vrouwen soms nog wel geldt. Wel staan vrouwenbladen en kranten vol met onze tekortkomingen. Daarover schreef ik al eens. 100% gelijke kansen voor de man en vrouw zijn er blijkbaar nog niet. De ‘Dolle Mina’s’ maakten een goed begin voor de huidige generatie vrouwen.

Gelijkheid

Zijn wij gelijk, los van de uiterlijke verschillen? Er zijn veel ongelijkheden. Ik vraag me af of al die inspanning om vrouwen gelijk te maken aan mannen niet tegen de natuur en te snel geforceerd is. Een voorbeeld van een natuurlijk veranderingsproces: ‘Steeds meer vrouwen zijn hoger opgeleid dan mannen. Er zijn daarom meer vrouwen die geneeskunde studeren en arts worden dan mannen. In de geneeskunde lost het probleem zichzelf uiteindelijk, op een natuurlijke wijze, op. In de toekomst, voorspel ik, zullen er meer vrouwelijke dan mannelijke artsen zijn en ook in de medische top komen meer vrouwen. Dat gaat niet van de ene op de andere dag.

Alles snel moeten veranderen

Francine stond er deze week versteld van dat ik, en wij mannen in het algemeen, niet kunnen multitasken. Als ik werk of de krant lees, vergeet ik alles om me heen. Ik hoor het niet eens wanneer iemand me vraagt of ik thee wil. Wanneer ik achter mijn computer zit merk ik dat ik volledig opga in het werk waarmee ik bezig ben. De multitaskende vrouwelijke collega’s onderscheiden zich niet in het sneller of beter opleveren van hun werk. Het onderscheid zit hem vooral in het kwekken met elkaar. Het resultaat is dat mijn werk meestal eerder af is met een beter resultaat. Leuk dat vrouwen kunnen multitasken en wij mannen niet. Dat is een groot verschil tussen mannen en vrouwen waar zoveel vrouwen prat op gaan. Ik zie dat anders. Wij mannen maken één voor één af waarmee wij bezig zijn. Dat doen we goed, in één keer, en dat heet concentratie. Multitasken is volgens mij dan ook een tekort aan het vermogen je te kunnen concentreren op één zaak tegelijkertijd. Multitasken is eerder een tekortkoming dan een gave. Laat mij maar lekker man blijven. Veranderingen zijn goed, maar soms volstrekt overbodig.

Wie is Floris Deun?

Hoi,
ik ben Floris (43) en ik ben gepassioneerd wanneer het schrijven en
spelen met taal betreft. Mij werd gevraagd nu en dan een stukje te
schrijven voor manoman in 2011. Ach, waarom niet? Vind je het (n)iets,
laat het me dan gerust weten, via floris.deun@hotmail.com. Groeten Floris.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *