Harry’s Blog: Adolf Hitler, vrouwen en macht

Ik koos voor de naam in deze titel omdat hij eerder tot de verbeelding zal spreken dan de naam Alois Schicklgruber. En toch is dat de werkelijke naam van de man die zich Adolf Hitler noemde, naar zijn stiefvader Hideler. Adolf had een hekel aan zijn eigen vader en verfoeide zijn geboortenaam Schicklgruber. Tot zover de geschiedenisles. Vooralsnog ga ik er vanuit dat de lezer dit allang wist.

Heike Görtemaker

Alweer zo’n fraaie Duitse doch onbekende naam. Toch, dit keer gewoon de ware naam van de vrouw die kortgeleden heeft onderzocht en beschreven welke invloed Eva Braun moet hebben gehad op haar Dolfie. Het moet alom bekend zijn dat Eva het hartendiefje van Dolf was. Heike beschrijft na zorgvuldig onderzoek op welke wijze Eva haar invloed had op Alois en die was fors. Over de gevolgen van Adolf zijn beslissingen hoef ik hier niet te spreken, die zijn bekend.

Samson en Delilah

Aah, gelukkig weer bekende namen. Welke invloed had Delilah ook alweer op Samson die dankzij zijn lange haar ongeloveloos sterk was. Ook de gevolgen van het afknippen van Samson’s haar, weliswaar een fraai stukje Griekse Mythologie, zijn bekend. En hiermee zinspeel ik niet op cynische wijze, op de situatie zoals die nu in Griekenland gaande is.

Adam en Eva

Weer een bekend stel, je kent ze wel, niet dat stel van Bonduel! Nobel als Adam was, schonk hij een rib en daar was zij; de vrouw, Eva. Wonderbaarlijk, wederom een Eva! Eva plukte, tegen beter weten in en alle waarschuwingen vooraf, een appel en weg was het paradijs. De eerlijkheid gebiedt mij te vertellen dat ik zowel het sprookje van Adam alsook van Samson met veel plezier heb gelezen. Beide mooie vertelsels verwijs ik naar het rijk der fabelen. Toch moeten beide verhalen op een kern van waarheid berusten. Ik zou nog best even door kunnen gaan met opsommingen van wat er zoal misging door de invloeden van vrouwen.

Liefde maakt blind

Zelf ben ik in mijn leven herhaaldelijk blind geweest door liefde. Hopelijk sta ik hierin, als man, niet alleen. ‘Wanhopig’ heeft menig man vast rare dingen gedaan om zijn liefje te behagen, of om te krijgen wat hij wil. Ik zie het al helemaal voor me, als in een goedkope pornoproductie uit de jaren ‘70; Magere, bleke, behaarde Dolf laat zich nemen met voorbindapparaat door Eef. Eef sabbelt aan Dolf z’n ballen, of eigenlijk had hij slechts één bal omdat hij er eentje kwijt raakte op jeugdige leeftijd. Dat laatste wens je geen mens toe hoor, dat een bal wordt afgebeten door een geitachtig dier. Maar in het geval van Dolf ben ik blij dat hij zich nooit heeft kunnen voortplanten. Waarschijnlijk was hij al blij dat er een vrouw in hem geïnteresseerd was.

Wie is de baas?

Wanneer je echt gek op iemand bent, ben je in staat om bijna alles te doen, te accepteren om maar in de gunst te blijven bij je geliefde. Best eng wanneer je jezelf realiseert dat verliefdheid slechts een chemische reactie in de hersenen is en dat het dus iedereen kan overkomen, ook politici. Reken maar dat menig politicus net als u en ik ’s avonds nog even de dag doorspreekt, om vervolgens de mening en opmerkingen van zijn vrouw te laten meewegen in zijn/haar beslissingen. Liefde maakt soms blind, maar volgens mij blijft de vrouw altijd de baas.

Even voorstellen: Harry Vonk

Mijn naam is Harry Vonk en er zijn voor mij meerdere redenen te benoemen om een blog te schrijven. Allereerst vindt iedere schrijver het leuk om gelezen te worden en ik vorm geen uitzondering op deze regel. Verder ben ik van mening dat er iedere dag enorm veel leuke dingen om ons heen gebeuren en dat de meeste mensen, man of vrouw, die niet zien. Daarom ga ik proberen met de regelmaat van de klok de aardige dingen die mij opvallen in het dagelijkse leven te beschrijven. De kranten halen al meer dan voldoende negatieve zaken aan, nietwaar! Wie wil reageren, mailt naar harry.vonk@hotmail.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *