Floris’ Blog: Wat bezielt vrouwen?

Wat heeft hij, Van der Sloot? Met verbazing las ik deze week namelijk dat Joran, terwijl hij in de gevangenis zit, een vriendin heeft! In eerste instantie werd in de berichtgeving gesproken van een vriendin die hem helpt met wat zaken en formulieren. Ik vraag me dan meteen af, wat voor een zaken en welke formulieren voor Joran moeten worden ingevuld. Belastingen misschien? Gokinkomsten en schulden, inkomsten uit drugshandel, Nederlandse en Engelse les. Wellicht dat hij wat bijverdient als bilmaatje. Je weet immers nooit wat er achter de muren van de gevangenis gebeurt! Of wellicht heeft hij een verzoek tot gratie ingediend? Inkomsten heeft hij nodig om bescherming te kopen, dat vergt personeel dus heb je fiscale afdrachten, et cetera, kortom zo’n jongen heeft vast een hele administratie.

Peter R

Wat in eerste instantie als hulp bij het invullen van documenten leek te zijn, werd een dag later al ontkracht. Het betreffende meisje bleek werkelijk zijn vriendin te zijn! Achterdochtig als ik ben, moest ik direct aan een nieuwe undercover operatie van Peter R denken, om Joran voor de zoveelste keer z’n mond voorbij te laten praten. Joran praat graag en uiteraard zal hij tegen een mooie vrouw, die doet alsof ze idolaat van hem is, lekker pochen over zijn daden. Niet dat een bekentenis van Joran enige vorm van geloofwaardigheid heeft, dat weten wij inmiddels. Het zou wèl goed zijn voor miljoenen kwijlende kijkers voor de buis. Wederom slechte tv, maar goed, dat wil het publiek schijnbaar.

Schijn bedriegt

Als Peter R. er wederom achter zou zitten, begrijp ik zo’n meisje wel. Ze verdient een extra zakcent en komt met haar mik op tv dus is ze in één klap wereldberoemd. Echter las ik een dag later alweer een aanvulling in de nieuwsrubrieken. Zo bleek, dat de betreffende dame zelfs bezwangerd was door Joran! Nou weet ik niet of het meisje überhaupt zwanger is, en zo ja, of het ook van hem is. Alleen nu geloof ik niet langer dat Peter R. hierachter zit. Hoever moet zo’n meisje immers gaan om een bekentenis uit Joran te krijgen. En hoeveel geld zal Joran trouwens aan zijn bewakers moeten hebben betaald om seks te kunnen hebben achter de tralies?

Goed motief

In eerste instantie zocht ik naar een goed motief. Immers wat bezielt een vrouw om het met een vermeende moordenaar aan te leggen? Ik kan mij er werkelijk niks bij voorstellen. Ligt het aan mij, of zijn vrouwen, die het aanleggen met moordenaars, geschift? Dit is een niet op zichzelf staand verhaal. Ook Dutroux en andere befaamde ‘lust’moordenaars kregen brieven van vrouwen met bijgesloten slipjes en wat al niet meer. Psychologen staan klaar met allerlei verklaringen voor dit fenomeen. Het komt zelfs zo vaak voor dat ze er een naam voor hebben bedacht; Hybristophilia. Van Bundy is bijvoorbeeld bekend dat hij meer dan twintig aanzoeken kreeg terwijl hij in de dodencel zijn vonnis afwachtte. En zelfs werd, ooit tijdens een rechtszaak, een jurylid verliefd waardoor de verdachte met een lagere straf wegkwam. Er zijn legio voorbeelden.

Waarschuwing

Mocht je nou als man echt niet aan de vrouw kunnen komen, en mocht je nou dit blog hebben gelezen, dan kun je er natuurlijk altijd over denken een paar vrouwen bruut om te brengen. Met je zieke geest kun je vervolgens zorgen dat je verdacht wordt, het ontkennen en vervolgens tegenstrijdige bekentenissen afleggen (liefst voor een camera van Peter R. of een ander). Daarna is het hopen dat je in de gevangenis aan je gerief zal komen, want het blijkt mogelijk te zijn. Deze tip omvat ook een waarschuwing; in de gevangenissen zitten veel mannen. Mannen die het lange tijd zonder vrouw moeten stellen. Tsja, als je een tijdje zonder vrouw zit, schijnen er mannen te zijn die hun lat lager leggen en met veel minder genoegen nemen. Zie het als Russische roulette; je gokt erop dat je eindelijk aan de vrouw komt, met als bijkomend risico, bilmaatje te worden van één van je nieuwe kornuiten. Niet iedereen heeft het ‘charisma’ van Joran, Dutroux of Bundy! En hoewel het vaak zo lijkt; vrouwen zijn toch zeker niet gek! Of toch wel?

Wie is Floris Deun?

Hoi,
ik ben Floris (43) en ik ben gepassioneerd wanneer het schrijven en
spelen met taal betreft. Mij werd gevraagd nu en dan een stukje te
schrijven voor manoman in 2011. Ach, waarom niet? Vind je het (n)iets,
laat het me dan gerust weten, via floris.deun@hotmail.com. Groeten Floris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *