Geen vrouw in de doe-het-zelf-zaak

Single vrouwen zijn niet zo geïnteresseerd in klussen, ze gaan zelden naar een dierentuin of pretpark, kopen geen koffiepads en al helemaal geen speciale bieren. Heren, u bent gewaarschuwd. Flirten tussen de behangrollen, tuinhekken en gasbetonblokken heeft geen zin. Wanneer u op zoek bent naar een single dame zoek dan niet in de doe-het-zelf-zaak. U zult ze er niet vinden.

Gelijkwaardige partner
CSB-demograaf Jan Latten heeft onderzocht waar ze gebleven is: de single vrouw. Echt moeilijk is dat niet, want er zijn er genoeg. Zo’n 700.000 jonge Nederlandse vrouwen zijn nog niet aan de man. Niet helemaal onvrijwillig zo lezen we. Grofweg zijn er onder de dames tot 45 jaar drie soorten singles. De jonge student, zij is relatief vaak slank, heeft een kat en is geen thuiszitster. Je hebt de hoogopgeleide dertiger die eindelijk eens opzoek gaat naar een vaste partner om er vervolgens achter te komen dat die er niet is. Voor het eerst in de geschiedenis zijn er meer hoogopgeleide vrouwen dan mannen. Afgestudeerde dames hebben het zwaar in hun zoektocht naar een gelijkwaardige partner. Dan zijn er nog de spijtoptanten. Dames die een herkansing willen. Ooit hadden zij een vaste partner en kregen kinderen maar zijn inmiddels single-mom.

Koffiepad
De onderzoeker baseert zijn gegevens op grond van geregistreerd aankoopgedrag. Het verschil tussen single zijn of gebonden heeft alles te maken met het soort brood dat je koopt en de verpakking van je groenten. De behoefte aan gemak stijgt bij het gebrek aan een partner. Waar een gebonden vrouw aardappels schilt en zelf de groenten schoonmaakt, zo kiest de single voor de pasta een zakje roerbakmix. En dan heeft ze ook niet eens een speciaal biertje in huis of een pad voor een lekker bakje Senseo. Hallo, dames! Zo kom je natuurlijk nooit aan de man. Wel of geen partner is geen kwestie van een slimme meid, maar een zaak van goed aankoopbeleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *