Horloge: 40 jaar Omega Moonwatch

We schreven er al eerder over op manOman, maar op 21 juli is het veertig jaar geleden dat Edwin (Buzz) Aldrin zijn Omega Speedmaster op de maan bracht. Vandaar dat je in de maanden juni en juli de prachtige nieuwe bannercampagne van de Omega Speedmaster aantreft op manOman, waar de erven van John F. Kennedy hun toestemming voor gaven. Hij was immers de president die het landen op de maan tot prioriteit verhief.

Speedmaster Apollo 11
Het heugelijke feit van de maanlanding wordt gevierd met een jubileummodel van het fameuze maanhorloge, de Speedmaster Apollo 11. Er zijn twee versies beschikbaar. De een is ingelegd met het zegel van het Apollo-programma in 18 kt. goud (ook aan de achterzijde) en wordt als gelimiteerd model in een oplage van 69 stuks gemaakt van platina. Voor de andere geïnteresseerden is er een roestvrijstalen versie (7.969 stuks) met een zilveren medaillon. Het chronograaf horloge heeft het Omega kaliber 1861 met handopwinding dat ook voor de originele moonwatch werd gebruikt. Ook het Hesalite acrylglas dat zo geschikt bleek voor ruimtereizen is aanwezig. Het horloge is op de achterzijde genummerd, en bevat de woorden ‘The First Watch Worn on the Moon’, ‘July 21, 1969’ en wordt geleverd in een prachtige houten doos met een los zilveren herdenkingsmedaillon, waarop staat ‘The Eagle has Landed’. Op de wijzerplaat van alle modellen staat onder de woorden Omega Speedmaster Professional de aanduiding 02:56 GMT, de exacte tijd dat Neil Armstrong zijn ‘one small step’ op de maan maakte.

Wil je ook het verslag lezen en de foto’s zien van de ontmoeting die manOman had op de Basel Worldfair met Buzz Aldrin? Klik dan hier.

Wil je weten waar je de Omega Speedmaster kunt kopen? Kijk dan op de store locator op Omegawatches.com.

2 gedachten over “Horloge: 40 jaar Omega Moonwatch”

  1. Ik kan het je vertellen: klik even op de link onderin het artikel en je komt op de store locator van Omega, kijk onder retailers, klik in Europe, dan Netherlands en dan Amsterdam.
    Daar staan vier verkoopadressen.

  2. Kan Mandy mij svp adviseren waar ik dit horloge kan kopen in Amsterdam. Ik zou deze graag voor mijn man willen kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *