Handen af van chocola

Over zee doen ze altijd een beetje vreemder dan thuis. Nu is er weer een Britse arts die vindt dat chocolade duurder moet worden. Dit zou effectief zijn in de strijd tegen overgewicht. Ik heb al heel wat betuttelende maatregelen van bedweters getolereerd, maar dit gaat te ver. Vooral omdat de betweters zelden iets aanpakken dat ze zelf raakt. Als vrouw en chocofreak zeg ik: handen af van chocola.
Halfje volkoren
Wanneer er ergens geroepen wordt dat iets duurder moet worden om gebruik tegen te gaan, begint er altijd iets te bewegen. Mijn nekharen bijvoorbeeld. Draai het eens om. Denk je nu werkelijk dat ik me zo keurig gedraag omdat sex, drugs en rock-‘n-roll niet te betalen zijn? Heb ik geen zin om spuitend en slikkend door het leven te gaan omdat een gezond halfje volkoren goedkoper is? De correlatie tussen verslavingsgevoeligheid en de inhoud van je portemonnee lijkt mij te verwaarlozen.
Stimulans
Natuurlijk, het vlees is zwak en chocola valt niet binnen de opiumwet. Ik wil ook nog wel meegaan door te zeggen dat we tegenwoordig grazen in plaats van eten. Dat los je met het verhogen van prijzen niet op. Daar is een cultuuromslag voor nodig en niet alleen, zoals de dokter vindt  ‘het heffen van extra belasting’. Daarmee verdwijnt geld in de pocket van de overheid die mede verantwoordelijk is voor onze huidige consumptiemaatschappij. Het is zeer de vraag of extra belastinginkomsten gebruikt worden om de nadelige gevolgen van cacao-inname te bekostigen. De kans is groter dat het geld gepompt wordt in het draaiend houden van de economie. Met een extra toeslag op chocola word ik gestraft en gestimuleerd tegelijk.

Zin gekregen in de lekkerste chocolade van Nederland? Wij weten het te vinden. Verras jij je vrouw?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *