Harry’s Blog: De grote lentekriebelsschoonmaak

Is het je opgevallen? Huisvrouwen die de was weer buiten hangen. De keuken krijgt een extra grote beurt. Meisjes in korte rokjes, en terrasjes afgeladen gevuld met stelletjes die zich tegoed doen aan te dure dranken en spijzen. Gezelligheid en nog eens gezelligheid. De matrassen worden periodiek gekeerd en de krokusjes schieten uit de grond. ’s Morgens wakker worden met het getsjirp van de vogeltjes, af en toe een roekoe tussendoor. De koekoek hoor je zelden.

Stelletjes op het strand

Iedereen gaat de bossen in, of gezellig wandelen op het strand. De hele winter zie je ze niet, terwijl er dan meer valt te beleven dan in de zon. Hoewel, hier en daar ligt er nu al een meisje topless te zonnen en dat zie je de hele winter niet. Soms een verdwaalde naakte man in de frikadellenduinen, maar goed, daarvoor ga ik ’s winters niet naar het strand. Ik dwaal nu af, vrees ik.

De schoonmaak

Algemeen bekend dat het een vrouwending is waarmee ik mijn blog begon: het schoonmaken van het huis, et cetera. Vrouwen zijn druk in de weer om het huis weer op orde te krijgen. Vandaag was het een zeer lekkere zonnige dag. Echt een vrije dag om schoon te maken. Echter, ik zag geen vrouw poetsen, kuisen, was ophangen en dergelijke.

Wat zag ik?

Wat ik wel zag is eigenlijk verwonderlijk. De buurman metselde deze week een grote plantenbak in zijn tuin. Ook snoeide hij de struiken. De tuin werd grondig geordend. Ook elders in de wijk zag ik mannen het gras maaien, de heggen knippen en met kruiwagens in de weer. Vanmiddag reed ik langs een carwash. Het was afgeladen vol met mannen die hun trouwe vierwiels stonden te spuiten en uit te zuigen. Matten werden geklopt en ruiten werden geboend.

Nu ik nog

Ik kreeg spontaan lust om de auto van binnen en buiten grondig te soppen. Ook werd het interieur uitgezogen, voor de deur, thuis. Matten werden tot op de naad uitgeklopt en ouwe meuk gooide ik weg. Eenmaal klaar kreeg ik echt zin, dus begon ik het konijnenhok van boven tot onderen schoon te maken onder controlerend oog van het konijn. De tuin veegde ik met een warm zonnetje in de rug. Ook veegde ik de stoep voor de deur, plantte ik een nieuwe Buxus in een pot en gaf de meeste planten water.

Bankje

Na deze noeste arbeid zeeg ik, gewapend met een kop thee, neer op het bankje bij ons voor de deur en vroeg mezelf af hoeveel vrouwen ik had bezig gezien, met lentekriebels, poetsend en zuigend! Hoeveel vrouwen stonden er bij die carwash hun bolide te wassen? Ik moest bekennen dat hetgeen waarvan wij denken dat het een vrouwending is: ‘de grote lentekriebelsschoonmaak’, volgens mij helemaal geen vrouwending is. Waar komt dat idee vandaan? Ach, de eerste rokjesdag is geweest, mijn auto is weer fris en fruitig. Hoera het is alweer ruim een week lente!

Even voorstellen: Harry Vonk

Mijn naam is Harry Vonk en er zijn voor mij meerdere redenen te benoemen om een blog te schrijven. Allereerst vindt iedere schrijver het leuk om gelezen te worden en ik vorm geen uitzondering op deze regel. Verder ben ik van mening dat er iedere dag enorm veel leuke dingen om ons heen gebeuren en dat de meeste mensen, man of vrouw, die niet zien. Daarom ga ik proberen met de regelmaat van de klok de aardige dingen die mij opvallen in het dagelijkse leven te beschrijven. De kranten halen al meer dan voldoende negatieve zaken aan, nietwaar! Wie wil reageren, mailt naar harry.vonk@hotmail.com

2 gedachten over “Harry’s Blog: De grote lentekriebelsschoonmaak”

  1. Op zo’n mooie zomerse dag geniet ik liever van het mooie weer, een mooie boswandeling, wandeltocht langs het strand of een terrasje pakken. Toch wil ik ook mijn huisje weer mooi schoon, daarvoor schakel ik mijn huishoudelijke hulp in…

    Ik kan genieten van mijn vrije tijd, en mijn huisje wordt weer brandschoon.

    Op http://www.ikzoekeenwittewerkster.nl vind je een schoonmaakster die je huis weer netjes maakt.. alleen maar inschrijven en een aanvraag indienen. De schoonmaakster wordt dan zo voor je gezocht.

    Een van mijn goede voornemens voor 2012 is genieten, met zo’n schoonmaakster in huis gaat dat helemaal lukken!

  2. Vandaag mijn conge gekregen als noodbuuroppas!Begon er net aan te wennen en we hadden besloten om het kind maar te adopteren, we merken er toch niks van!Nu moet ze verplicht arbeid gaan verrichten en dat is toch zwaar voor zo’n klein meiske!voorlopig 6 weken ontwenning zonder afbouw.kortom conclusie: verplicht papadag en geen verdieping in schoonmaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *