Harry’s Blog: Genieten van mooie meisjes

Het is iedere keer weer heerlijk om in Groningen te zijn. De stad, de mensen, de winkels, de studenten, het eten, en de mooie meisjes. Bij tijd en wijle ben ik in verband met mijn werk in Groningen. Ik overnacht er, eet steevast een hapje in de stad in plaats van in het hotel. Iedere keer weer geniet ik met volle teugen. Het lijkt nu net alsof ik reclame maak voor de stad maar eenieder die Groningen ooit aandeed, weet dat de stad zichzelf verkoopt en dat er veel te zien en te beleven valt.

De drie Gezusters

Dit keer zeeg ik neer in één van de horecatenten van wijlen Kooistra, ‘De drie Gezusters’. In deze aangename bar eet ik wel vaker een hapje want de prijs/kwaliteitverhouding is heel goed. Vandaag stond een nieuwe Thaise wokschotel met paksoi, kip, paprika en Chinese mie op het menu. Heel goed binnen te houden, of beter eigenlijk; ik zat enorm te genieten. Om een breed publiek te bereiken was er niet teveel Thaise curry toegevoegd. Zelf houd ik juist van enorm pittig maar de commerciële afweging van de kok begrijp ik wel.

De krant

Tijdens het wachten – want het was druk – las ik eerst de Volkskrant, en omdat er niets anders opzat, vervolgens de krant van Wakker Nederland. Mijn oog viel op het zoveelste artikel over Berlusconi. Deze clown, bleek uit telefoontaps, had Merkel een dikke zeekoe genoemd. Wanneer je naar de fysieke kenmerken van deze dame kijkt, kan ik niet ontkennen dat er tekenen van overeenkomsten waar te nemen zijn met zo’n zoogdier. Toch siert het deze ‘Eerste Man’ van Italië absoluut niet wanneer hij zich zo laatdunkend over vrouwen, en mensen in het algemeen, uitlaat. De man blijft in mijn ogen een clowneske figuur. Eerder schreef ik al een blog over oude kleine mannetjes en de ongeloofwaardigheid van veel te lange jonge mooie meisjes in hun kielzog.

Las ik het goed!!

Mijn eten werd gebracht, dus harkte ik dat eerst zorgvuldig en met smaak naar binnen, spoelde het weg met een prettige Merlot, om vervolgens het verhaal in de krant verder te lezen. Las ik dat goed? Er stond geschreven dat Berlusconi speciaal voor hem, mooie, slanke, jonge, maar bovenal niet te lange meisjes liet regelen! Hij moet mijn vorige blog gelezen hebben, het zichzelf hebben aangetrokken, en een nieuw plan hebben gemaakt. Althans, ik zou het haast denken. Uiteraard zou dat teveel eer zijn voor mij maar het blijft frappant dat de man, gezien zijn lengte, ineens korte meisjes bestelt terwijl hij zich vroeger door langbenige vrouwelijke schoonheden liet omringen, en wat hij al niet meer door hen liet doen………..

Lekker doen wat je wil

Het commentaar dat Berlusconi gaf was tweeledig. Enerzijds zei hij te doen wat iedere man wil; genieten van mooie meisjes. Anderzijds vertelde hij het regeren te ervaren als een onontkoombare vervelende onderbreking van zijn seksleven. Onbegrijpelijk dat Italianen deze man, met deze uitspraken, met deze gewoontes, en ook nog corrupt, tot hun ‘Eerste Man’ hebben verkozen. Ieder volk krijgt wat hen toekomt (beroemd oud citaat). Laat deze prominente Europeaan lekker doen wat hij wil. Van mij mag hij, maar laat hem wegblijven uit de politiek.

De zes Tieten

Daar zat ik dus met de krant voor mijn neus, te genieten van mijn eten bij de drie zusjes die overigens in geen velden of wegen te bekennen waren. De naam lijkt wel politiek. Ze belooft veel maar de zusjes zijn er niet als je ze nodig hebt. Gelukkig zag ik wel veel jong, studentikoos vrouwelijk schoon, hetgeen mijn verblijf in deze zes tieten en het eten aldaar niet minder appetijtelijk maakte. Denkend aan Silvio dacht ik: ‘Was ik maar niet zo knap, en had ik maar wat meer geld!’ pfffffffffff.

Even voorstellen: Harry Vonk

Mijn naam is Harry Vonk en er zijn voor mij meerdere redenen te benoemen om een blog te schrijven. Allereerst vindt iedere schrijver het leuk om gelezen te worden en ik vorm geen uitzondering op deze regel. Verder ben ik van mening dat er iedere dag enorm veel leuke dingen om ons heen gebeuren en dat de meeste mensen, man of vrouw, die niet zien. Daarom ga ik proberen met de regelmaat van de klok de aardige dingen die mij opvallen in het dagelijkse leven te beschrijven. De kranten halen al meer dan voldoende negatieve zaken aan, nietwaar! Wie wil reageren, mailt naar harry.vonk@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *