Mijn cadeau op onze eerste afspraak?

Ik mocht er eigenlijk niet in kijken, de MAN bijlage die bij mijn krant werd geleverd vorige week. ‘Verboden voor vrouwen’ schreeuwde de onderkop. Maar als echte vrouw (lees: nieuwsgierige) liet ik mij daar natuurlijk niet door weerhouden. Op pagina 6 legden een aantal experts (lees: mannen) uit wat een vrouw wil: Was will das Weib?

Geen cadeau op eerste afspraak

Naast de gebruikelijke open deuren – een vrouw wil aandacht, een vrouw wil problemen eerst uitpraten en daarna pas seks, een vrouw wil dat je je troep opruimt (schijnt evolutionair bepaald te zijn) – kwam de expert van Dating Doctors met de gouden tip: ‘Je behoort geen cadeautje mee te nemen op een eerste date, want dan voelt een vrouw zich al gauw opgelaten. Daarnaast ligt het er dan te dik bovenop dat je indruk wilt maken en dat werkt juist averechts.’

Bloemen voor die vrouw

Nou lijkt mij deze tip niet alleen een beetje beperkt (want wat is er mis met indruk maken op een vrouw?), hij houdt ook volstrekt geen rekening met het fenomeen dating site. Als je elkaar via een dating site ontmoet, dan mag wel duidelijk zijn dat je een relatie zoekt. De druk waar hierboven over gesproken wordt, is er natuurlijk wel, maar die is bij beide partijen bekend. Waar zijn de tijden gebleven dat mannen bloemen voor je meenamen op een eerste date? Of een corsage voor een bal? (nou ja, laat die corsage ook eigenlijk maar zitten).

Sigaar uit eigen doos

Op mijn eerste date met mijn huidige partner, die ik via marktplaats heb ontmoet, nam hij wel degelijk een cadeautje voor me mee. En dan blijkt het echte probleem. Want wat neem je mee voor een vrouw die je nog niet echt kent, alle e-mails en telefoongesprekken ten spijt? Een fles wijn? Dat geeft toch ook een bepaalde boodschap af. Bloemen? Ik vind van wel, maar veel mannen blijken dat een beetje ouderwets te vinden, helaas. Ze vergeten daarbij dat een vrouw daar juist vertederd door kan raken. Chocola? Zul je zien dat je net een miepje treft die op dieet is, of een allergie heeft voor cacao. Mijn vriend nam de Fokke & Sukke scheurkalender voor me mee. Hij wilde een vrouw met humor, en als ze niet om Fokke & Sukke kon lachen, dan was het meteen bekeken. En zo zie je maar weer, je neemt eigenlijk een cadeau voor jezelf mee. Als ze er niet om kan lachen geef je jezelf je vrijheid cadeau. En heeft ze wel jouw onovertroffen gevoel voor humor, dan kun je met plezier de komende 365 dagen naar je eigen favoriete scheurkalender kijken, wanneer je op haar toilet een momentje privacy zoekt.

Wil je meer weten over hoe je vrouwen het hof maakt? Lees dan verder op de site van onze manOman flirt partner: www.Masterflirt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *