Harry’s Blog: Om te watertanden

Iedere zondag sta ik ’s morgens vroeg op, zet een kop thee en spring op mijn gemak onder de douche om wakker te worden. Zodra ik het douchewater hoor lopen, moet ik plassen dus doe een plas op de wc en spoel door. Mijn theewater kookt inmiddels en ik drink de theepot halfleeg. De rest spoel ik weg en de gootsteen spoel ik daarna schoon met water uit de kraan. We willen immers geen theeaanslag.

Dagje aan zee

Ik woon vlakbij de kust en ben sportief dus ga ik iedere zondag, het hele jaar door, brandingkajakken op zee. We hebben hier water en golven in overvloed, heerlijk. Tussendoor drink ik een paar bakkies koffie en na afloop spoel ik mijn kajak, wetsuit, zwemvest, spatzeil en mijzelf met water af. Zodra ik thuis kom douche ik het zoute water nog even weg.

Eenmaal thuis

De laatste tijd is het een beetje droog en de planten groeien naar mijn wens niet snel genoeg. ’s Nachts laat ik de sproeier de tuin sproeien. Doorgaans zet ik de sproeier ’s ochtends af, maar het gebeurt een enkele keer dat ik het vergeet tot aan het einde van mijn werkdag. Gelukkig kost water hier geen drol. Over drollen gesproken, thuis poep ik altijd het lekkerst, dus houd ik mij op mijn werk in om thuis even lekker….., twee keer spoelen i.v.m. remsporen.
Ook de heilige koe moet glimmen, anders spreekt de hele buurt er schande van. Dus rijd ik de auto tenminste eens per week naar de carwash.

Vanzelfsprekend water

Mijn blog had nog lang zo door kunnen gaan. Mijn hele leven om precies te zijn. Gewoon omdat ik water te gewoon en vanzelfsprekend vond. Per toeval kwam mij een artikel over water in Gambia en Sanex Zero% onder ogen. Eerlijk gezegd lees ik doorgaans geen artikelen waar een fabrikant zijn naam aan heeft verbonden. Toch raakte dit artikel mij zeer. Juist omdat water voor mij zo belangrijk en gewoon is realiseerde ik me niet hoeveel water ik gebruik en verontreinig. De heerlijke shampoo, zeep, tandpasta, wc-papier, et cetera, we spoelen het allemaal door het riool met gewoon schoon drinkwater. Al die verontreinigingen moeten er weer uit alvorens het water opnieuw geschikt is voor consumptie. Gewoon schoon drinkwater, zo vanzelfsprekend dat het uit de kraan stroomt.

Denk aan Gambia

Zo vanzelfsprekend als water voor ons is, zo onvanzelfsprekend is dat voor kinderen in Gambia. Sanex Zero% wil in Gambia duurzame waterinstallaties bouwen. Iedere fles biologisch afbreekbare douchegel Sanex Zero% die wij hier kopen én iedere online fan van Sanex Zero%, draagt ertoe bij dat Sanex een bewoner van Gambia een maand lang van voldoende water voorziet. Voldoende water om in leven te blijven. Dat is mooi, zeker als je bedenkt dat wij hier water in grote hoeveelheden verspillen. Na het artikel op www.sanex.nl gelezen te hebben, begreep ik de leuze: “een betere wereld begint bij jezelf”‘, stukken beter. Ik ga bewuster met water om en koop Sanex Zero%. Het is gewoon een klein beetje hulp. Water, voor ons zo gewoon. Gewoon doen dus.

Dit is een advertorial.

2 gedachten over “Harry’s Blog: Om te watertanden”

  1. Klopt. Met een advertorial zo nu en dan, kunnen we manOman.nl in de lucht houden. Ik was alleen vergeten te vermelden dat het een advertorial was, zoals ik normaal gesproken wel doe. Mijn excuses. Maar je had zelf al in de gaten dat dit een Sanex advertentie was. (wel voor een echt goed doel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *