Harry’s Blog: Troep of verborgen schat

Verhuizen is niet mijn meest favoriete bezigheid maar toch ontkom je er soms niet aan. Zo zou dit weekend mijn oude peettante van het ene appartement naar het andere verhuizen. Het oude was op de windzijde en zesde verdieping van een hoge flat gesitueerd. Een flat waar langzaamaan steeds meer gajes woont. Het nieuwe stulpje is een soort van aanleunwoning met meerdere gelijkgestemden en past dus beter bij haar alsmaar minder functionerende lijf.

Geel bruinachtig behang

In het oude appartement leek de tijd te hebben stilgestaan. Mijn neef, die ook hielp, en ik waren er niet zeker van of tante 30 jaar terug de muren om de schilderijen had geschilderd of dat de schilderijen gewoon nooit van hun plaats waren geweest. Waar wij tegenaan keken waren in ieder geval een aantal spierwitte vierkante vlekken op een door nicotine doorweekte muur. Dertig jaar nicotine on-gewit! Toen mijn nicht me vroeg of ik koffie wilde, informeerde ik voorzichtig of het uit een apparaat van tante kwam of niet. Ik, als niet-roker, was te bang een nicotinevergiftiging op te lopen.

Retro

Tante gaat naar een nieuw gestoffeerd, heringericht, behangen appartement. Kortom, het is af. Het is ook iets kleiner en eigenlijk was ze toch al niet van plan alle oude ‘vette’ meuk mee te slepen naar haar nieuwe plek dus bleef één en ander achter. ‘Voor de kringloop’, zei ze. Maar ja, ik zag meer dan 100 LP’s en een veelvoud aan boeken. Op Marktplaats levert het vast nog iets op probeerde ik, en ja hoor, ze vond het best. ‘Geef de opbrengst maar aan het KWF of zo.’

Ik zag het licht

Een maand terug brak er bovendien een lampenkap hier in huis op de gang, en toevallig hing er een geinig retroding van meer dan 40 jaar oud. Wij hadden nog geen tijd genomen om iets nieuws te kopen en inmiddels, na grondige reiniging, hangt het ding in de hal. En er was licht.

LP’s & boeken

Tsja, er staan nu in de keuken dozen vol boeken en LP’s. Een oude Batman uit ’69, alle Pietje Bells, boeken van ver voor de oorlog, meerdere versies van de Bosatlas, van oud tot heel erg oud. Een paar boeken over de Beatles (oud), boeken over vogels in Den Haag, over techniek, over ruimtevaart. De verzamelde werken van Charles Dickens, compleet maar helaas in het Nederlands en geen eerste drukken. Had ik al gezegd dat de boeken vooral oud zijn? Eigenlijk is het teveel om op te noemen, maar een korte blik op Marktplaats en Ebay bevestigde dat we voor een klein fortuin oude boeken en platen hebben. Althans, wanneer ik op de vraagprijzen afga, en het blijft altijd de vraag of deze prijzen ook worden betaald. Maar goed, het KWF of Villa Joep zal best wat overhouden aan deze naar nicotine riekende verzameling van boeken en platen. Dan is al die nicotine toch nog goed tegen ………!

Verhuizers

Er was nog een bewoner die had besloten om op deze winderige en regenachtige dag te verhuizen. Er stond een spiksplinternieuwe verhuiswagen van Mercedes voor de deur. Glimmend en drie letters in het midden van de nummerplaat. Het was zo’n verhuiswagen die de bewoner naar zijn of haar absoluut laatste woonplek op aarde brengt. Tsja, het hoort bij het leven. Hopelijk blijft tante nog lang leven en gaat ze voortaan op het balkon roken. Mochten wij haar ooit wederom moeten verhuizen ………..!

Even voorstellen: Harry Vonk

Mijn naam is Harry Vonk en er zijn voor mij meerdere redenen te benoemen om een blog te schrijven. Allereerst vindt iedere schrijver het leuk om gelezen te worden en ik vorm geen uitzondering op deze regel. Verder ben ik van mening dat er iedere dag enorm veel leuke dingen om ons heen gebeuren en dat de meeste mensen, man of vrouw, die niet zien. Daarom ga ik proberen met de regelmaat van de klok de aardige dingen die mij opvallen in het dagelijkse leven te beschrijven. De kranten halen al meer dan voldoende negatieve zaken aan, nietwaar! Wie wil reageren, mailt naar harry.vonk@hotmail.com

2 gedachten over “Harry’s Blog: Troep of verborgen schat”

  1. Oh, maar ik ben altijd heel aardig tegen rokers hoor! Iedere sigaret kan immers hun laatste zijn.

  2. Koester de schatten van je tante. Respecteer haar rookgewoonte, zij stamt van de reclametijd dat roken goed voor je was! Ontstof met zeer veel ontzag haar schatten, zoals je hoopt dat jouw nabestaanden ooit jouw nu nog fraai en relevant ogende boeken zullen ontstoffen. In plaats van ze op Marktplaats of Ebay te dumpen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *