Harry’s Blog: Twijfelaar of kingsize bed?

Wat is beter, een twijfelaar of een kingsize bed? Waarschijnlijk maakt het kingsize bed op zowel de man als vrouw meer indruk. Stukje status. Zo van: ‘Kijk eens wat een groot bed ik heb!’ en beter nog: ‘Ik kan het mij veroorloven!’ Wanneer zo’n kingsize bed ook nog is uitgerust met de beste boxspringmatrassen is het scoren. Alleen, een bekende Nederlandse filosoof zei al: ‘Elk nadeel heb z’n voordeel’, en visa versa…

Het voordeel van de twijfelaar

Tsja, hoe zit het bij een kleine of grote echtelijke ruzie? Veilig ieder aan zijn/haar kant van het bed? Veilig ja, alleen geen oplossing! Bij de twijfelaar zijn beide partners, tegen wil en dank, tot elkaar veroordeeld en hoe je het ook wendt of keert, je ligt close tegen elkaar, of je nou wil of niet! Een twijfelaar biedt dus wél de kans bij uitstek de ruzie bij te leggen, beginnend met een vriendschappelijke por of streling, wellicht een beetje kietelen en lepeltje-lepeltje. Het beeld mag duidelijk zijn: in een twijfelaar eindig je met een gigantische adem ontnemende vrijpartij die zijn weerga niet kent. De ruzie wordt heerlijk bijgelegd, de vonken vliegen er vanaf en de buren liggen de eerste weken iedere nacht wakker.

Gat in de markt

Is dit een reden om vaker en meer ruzie te maken? Wanneer je daar van houdt, zou ik het zeker niet laten. Maar nee, ikzelf denk dat het een reden is voor beddenfabrikanten om in een gat in de markt te springen en twijfelaar boxspringmatrasbedden te gaan fabriceren in grote oplagen. Door privéomstandigheden ga ik tijdelijk kleiner wonen met een idem dito slaapkamer. Om toch nog mijn kont te kunnen keren, dacht ik: ‘Twijfelaar kopen.’ Uiteraard wil ik ook wel lekker slapen, dus dacht ik ook: ‘Boxspringmatrassen.’ Wel, ik geef het je te doen. Nergens twijfelaars met boxspringmatrassen tenzij je bereid bent een week of acht, minimaal, te wachten.
Uiteindelijk toch maar bij Ikea een kwalitatief minder bed gekocht met de beste (niet) boxspringmatrassen die ze hadden. Dus wat is beter? In ieder geval weet ik hoe de vele toekomstige ruzies bij mij thuis gaan eindigen, dankzij de twijfelaar!

Even voorstellen: Harry Vonk

Mijn naam is Harry Vonk en er zijn voor mij meerdere redenen te
benoemen om een blog te schrijven. Allereerst vindt iedere schrijver het
leuk om gelezen te worden en ik vorm geen uitzondering op deze regel.
Verder ben ik van mening dat er iedere dag enorm veel leuke dingen om
ons heen gebeuren en dat de meeste mensen, man of vrouw, die niet zien.
Daarom ga ik proberen met de regelmaat van de klok de aardige dingen die
mij opvallen in het dagelijkse leven te beschrijven. De kranten halen
al meer dan voldoende negatieve zaken aan, nietwaar! Wie wil reageren, mailt naar harry.vonk@hotmail.com

 

3 gedachten over “Harry’s Blog: Twijfelaar of kingsize bed?”

  1. Lang leve de twijfelaar zeker als het er eentje is die kraakt aan alle kanten…..ik ben fan. Er gebeuren zeker leuke dingen in het dagelijks leven, die op z’n minst een glimlach verdienen. Leuk dat je dingen die jou opvalt via deze weg wilt delen.

  2. Ik ben helemaal geen voorstander van een twijfelaar, maar als je het zo voorstelt dan kan ik er wel inkomen… Ben benieuwd op welke nieuwe gedachten je me in je volgende blog weer brengt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *