Harry’s Blog: Vrouwelijke feedback

Onderaan mijn blogs vermeld ik altijd mijn emailadres. Regelmatig krijg ik dus reacties variërend van leuk tot niet leuk. Sommige kritieken zijn sympathiek, andere zijn onsympathiek. Met de meeste feedback kan of doe ik niks, gewoon omdat er geen argumentatie is bijgevoegd. En dat terwijl ik graag onderbouwde kritiek ontvang.

De grote lentekriebelsschoonmaak

Deze week ontving ik feedback op mijn blog “de grote lentekriebelsschoonmaak.” Het betrof positieve kritiek met een kritische kanttekening van een vrouwelijke lezer. De boodschap was duidelijk: “leuke blog en leuke schrijfstijl, alleen, jullie mannen overschatten je aandeel in de huishouding.”

Hoger aandeel in huishouden

“Uit onderzoek bleek: Mannen doen nog te weinig in huis en overschatten hun aandeel in het huishouden. Daar moet volgens het VN-departement voor Economische en Sociale Zaken verandering in komen”, zo wist de kritische leester te melden. De conclusie van het onderzoek was bijgevoegd. Vervolgens kreeg ik het zwaar te verduren. Lees hieronder haar requisitoir.

Foei Harry!

“Nou, de vrouwen van tegenwoordig zijn druk: hebben een drukke baan naast een druk huishouden (waar mannen te weinig in meehelpen), de zorg voor de kinderen, racen naar school, ballet, gitaar, doen de boodschappen even snel tussendoor. pfff, ik ben zo’n moeder, huisvrouw, cursuscoördinator, verzorgende, de motor van het gezin! En wat doen mannen?
Na de noeste arbeid van het uitzuigen en poetsen van hun mooiste speeltje op de oprit zakken ze uitgeput in een luie grote stoel, uitpuffend van dit zware werk en wachtend totdat ze door vrouwlief een welverdiend biertje aangereikt krijgen en verwachten een complimentje over hun zware arbeid en hopen tevens nog een lekker maaltje in hun armpjes gedrukt krijgen… eet smakelijk liefje! Fijn Harry, dat je zo goed geholpen hebt met de lentekriebelsschoonmaak!
EN NU HET HUIS NOG !!!!!”

Het werd stil in mij

Hier werd ik wel even stil van. Wat een mooie kritiek, en hoe mooi onderbouwd. Een paar keer herlas ik de reactie en trok twee conclusies. Als deze critica werkelijk aan het leven lijdt zoals ze hierboven omschrijft, wordt het voor haar tijd actie te ondernemen. Zaag de poten onder z’n stoel weg, doe een laxeermiddel in z’n “welverdiende” pilsje et cetera. Verder heb ik het idee dat ze mij niet voldoende kent. Niet dat ik een heilige ben maar toch wil ik hier even opsommen wat ik zoal in onze huishouding doe! Ik doe de meeste boodschappen in de supermarkt en op de markt, kook bijna dagelijks, maak twee maal per week drie toiletten schoon, konijnenhok, de keuken doe ik iedere dag, de was, beddengoed verschonen, ik lap de ramen, doe de afwas, ga zwemmen met dochtertje (tweemaal per week). Oh ja, ik werk verder tussen de 50 – 60 uur per week.

Triest

Natuurlijk realiseer ik me dat in haar kritiek een trieste kern van waarheid zit. Er zijn nog te weinig geëmancipeerde mannen en ik denk dat veel vrouwen nog steeds in het traditionele rolpatroon worden geschoven, en hierin meegaan. Zelf heb ik heus mijn tekortkomingen (zo houd ik niet van strijken en laat winden). Beste Critica, ik daag je uit om via manoman wekelijks of eens in de twee weken een blog te schrijven als reactie op mijn blogs. Ik zal vice versa reageren op jouw blogs. Oeh, dat kan nog wel eens heel leuk gaan worden!

Even voorstellen: Harry Vonk

Mijn naam is Harry Vonk en er zijn voor mij meerdere redenen te benoemen om een blog te schrijven. Allereerst vindt iedere schrijver het leuk om gelezen te worden en ik vorm geen uitzondering op deze regel. Verder ben ik van mening dat er iedere dag enorm veel leuke dingen om ons heen gebeuren en dat de meeste mensen, man of vrouw, die niet zien. Daarom ga ik proberen met de regelmaat van de klok de aardige dingen die mij opvallen in het dagelijkse leven te beschrijven. De kranten halen al meer dan voldoende negatieve zaken aan, nietwaar! Wie wil reageren, mailt naar harry.vonk@hotmail.com

 

2 gedachten over “Harry’s Blog: Vrouwelijke feedback”

  1. Beste Maria, zo zag mijn leven er heel lang uit. Sinds kort heb ik besloten het gedeelte werk in te perken en meer te gaan relaxen. Dankjewel dat je begaan bent met mijn “lot”!

  2. Jij hebt het wel erg druk!! En een groot huis met 3 toiletten en wat je allemaal nog meer schoon moet houden. En dan nog 50 tot 60 uur werken per week. Je mag wel uitkijken voor een burn-out of hartinfarct!!
    Ik neem aan dat bovenstaande feiten op enige fantasie berusten, want dit kan geen mens volhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *