Harry’s Blog: Wilde fantasieën over andere vrouwen

71 procent van de Duitse mannen schijnt tijdens een vrijpartij met zijn partner te fantaseren over seks met een andere vrouw, vaak gaat het om zijn ex. Dat blijkt uit de zoveelste recente enquête. Wel opletten hoor! Het betreft hier duidelijk een Duits onderzoek en de Duitser verschilt uiteraard énorm van zijn Nederlandse soortgenoot!

Voorliefde van de Duitse man

Duitse mannen bijvoorbeeld, houden van grote pullen bier, liefst twee liter of meer. Ze houden ook van braadworst in alle soorten, maten, smaken, en bovenal; vet. Hoe vetter hoe lekkerder. Duitse mannen heten Peter, hun vrouw heet Heidi en ze lopen de hele dag in Lederhosen met op hun hoofd een groen jagershoedje met veertje. Duitsers rijden over de Autobahn met hun Mercedes of Volkswagen. Ze graven kuilen aan zee, ….. onze Noordzee, en ze noemen onze zee uit afgunst een meer. Dit doen ze in een te strakke zwembroek met daarover een uitpuilende bierbuik.

Nederlandse mannen

Wij Hollandse mannen lopen in blauwe overalls, wij melken iedere morgen, bij het krieken van de dag en het kraaien van de haan, de koeien. We lopen op klompen en vrijen in hooibergen met gewillige boerendochters. Om aan de boer te ontkomen, vluchten we met de polsstok door de groene weilanden, hup over de slootjes heen. Holland is klein dus iedereen kent elkaar en we varen met houten schepen de hele aardbol rond. Iedereen in Holland heeft ook een windmolentje in de tuin en we lopen met folkloristische klederdracht rond. Wij hebben geen auto’s maar fietsen, en daar fietsen we mee over de keien. Ook weten wij dat Duitsers niet kunnen voetballen en dat ze neigen naar overdrijven. Ze noemen zelfs hun kleinste meertje nog een zee. Ach, bij hen is alles groter, mooier, et cetera.

Vrouwen

Nu weer naar het onderzoek. Dat vrouwen het tijdens een vrijpartij moeilijk hebben hun gedachten volledig af te sluiten, was al langer bekend, zij kunnen immers meerdere dingen tegelijk. Nu blijkt dus dat dit bij mannen niet anders is. Uit een enquête van het magazine ‘Women’s Health’ blijkt dat ze vaak fantaseren over hun ex, 90 procent vindt namelijk een voormalige partner aantrekkelijker dan zijn huidige vrouw of vriendin. Het oude vorige gras was dus toch groener, en wat belangrijker is; wij mannen kunnen dus wèl multitasken.

Voordelen

Toch is er volgens de vorsers geen reden tot paniek. Hoewel 61 procent toegeeft graag te flirten, bedriegt slechts 19 procent daadwerkelijk zijn/haar partner, vaak gaat het dus enkel om emotionele ontrouw. Een kwart van de mannen geeft overigens toe niet langer van hun partner te houden en 19 procent zou er zelfs het liefst een punt achter zetten.
Toch zijn ‘de experts’ het erover eens dat fantaseren niet per se slecht is voor je relatie, zelfs niet wanneer je partner hierin niet de hoofdrol speelt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen met een rijke seksuele verbeelding meer tevreden zijn over hun seksleven, ze zijn ook avontuurlijker in bed en gaan minder vreemd.

Wat een onzin

Iedere keer weer wat anders en iedere keer blijken voorgaande onderzoekers het niet bij het rechte eind te hebben gehad. Ideeën lijken soms uit het tijdperk kruik te stammen. Wat is waarheid, wat is het niet? Toch blijven wij dit soort onzin kopen, lezen en geloven. Zelf plukte ik het artikel gewoon van het internet, las het en sloeg van verbazing achterover. Hoe vaak las ik niet iets dat volledig strijdig was met wat hier stond? Wie bedenkt de te onderzoeken thema’s, wie komt er met een eerste hypothese, voorafgaand aan dit soort onderzoeken die allemaal over hetzelfde lijken te gaan? Volgens mij is het allemaal onzin, uit dikke duimen gezogen, evenals het verschil tussen Duitsers en Nederlanders. Zelf heb ik ook een dikke duim, dus mocht ik ooit om werk verlegen zitten, dan kan ik altijd nog blogs gaan schrijven over dit soort fantasierijke onderzoeken.

Even voorstellen: Harry Vonk

Mijn naam is Harry Vonk en er zijn voor mij meerdere redenen te benoemen om een blog te schrijven. Allereerst vindt iedere schrijver het leuk om gelezen te worden en ik vorm geen uitzondering op deze regel. Verder ben ik van mening dat er iedere dag enorm veel leuke dingen om ons heen gebeuren en dat de meeste mensen, man of vrouw, die niet zien. Daarom ga ik proberen met de regelmaat van de klok de aardige dingen die mij opvallen in het dagelijkse leven te beschrijven. De kranten halen al meer dan voldoende negatieve zaken aan, nietwaar! Wie wil reageren, mailt naar harry.vonk@hotmail.com

 

2 gedachten over “Harry’s Blog: Wilde fantasieën over andere vrouwen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *