Inge, Femke, Linda en Yolanthe

Altijd leuk aan het eind van het jaar: lijstjes. Zeker wanneer het vrouwen betreft. Deze Nederlandse vrouwen vielen dit jaar bijzonder op bij de diverse jury’s. 

Slechtst gekleed
Inge de Bruijn werd de stijlvolste persoonlijkheid van 2009.
Linda de Mol is volgens Elsevier de vrouw van het jaar 2009. Sylvie van der Vaart kreeg van het Duitse mannenblad Maxim dezelfde titel. Dezelfde Sylvie werd in Nederland nog wel even best geklede vrouw van het jaar. Fabienne de Vries was de slechtst geklede vrouw.

Sexy Yolanthe
Yolanthe blijft aan de gang en was ook dit jaar weer de meest sexy vrouw van Nederland. Minder bekend maar toch een titel:
Meiny Prins, algemeen directeur van Priva is verkozen tot zakenvrouw van het jaar.
Carmen Kool was heel even miss Nederland. Tot ze bloot in de Playboy ging.
Avalon-Chanel Weyzig uit Zwolle werd gekozen tot Miss Universe Nederland. Bij de internationale Miss Universe verkiezingen deed ze het minder. Ze behoorde niet tot de top 15. Echt lekker ging het met Doutzen Kroes. Haar carrière is internationaal niet meer te stoppen en daarom ontving ze op eigen bodem ook een heuse prijs. Uit handen van Dutch Model Awards ontving ze de Lifetime Achievement Award.

Musical Award
Rifka Lodeizen was beste actrice en won een gouden kalf voor haar rol in de film Kan door Huid heen.
Wendy van Dijk is de beste vrouwelijke tv-persoonlijkheid van 2009. Simone Kleinsma won de John Kraaijkamp Musical Award. 
Femke Halsema was in 2009 de meest gegooglede politica. Ilse de Lange werd de beste zangeres bevonden volgens de Edison Pop Wards prijzen. Haar plaat ‘So incredible’ was het afgelopen jaar ook nog eens de meest gedraaide Nederlandse plaat op 3FM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *