Kleding: Opknapper of afknapper?

Kleren maken de man. Maar welke kleren zou zij nou echt het liefst van zijn lijf scheuren? En waar ziet hij haar graag in? In niets of juist in iets verhullends? Zijn mannen en vrouwen werkelijk zo verschillend? In de wekelijkse blog Man versus Vrouw zetten we haar tegenover hem. Vandaag: kleren maken de man/vrouw. Of niet?

VOLGENS HAAR 
Een man moet lekker ruiken. Met een geur die bij hem past. Dat is een brede stelling, maar laat ik het zo zeggen, een stoere biker die langs mij heen raast op weg naar nog meer spieren en zweet, moet niet naar het mannenschap van een parfumeriezaak ruiken. Maar de man in pak die me zo vriendelijk voor laat gaan bij het verlaten van de lift doet het niet lekker met een verse zweetlucht.  

Korte mouwen 
De juiste outfit, op de juiste plaats. Daar komt het op neer. Dan maakt het mij verder niet zo veel meer uit. Dat hij weet wat wanneer gepast is, onderstreept het karakter meer dan welke outfit ook. Het beste dat een man kan dragen in gezelschap van een vrouw zijn trouwens goede manieren. Daar kan ik kort over zijn. Al is hij mister trendwatcher himself, wanneer er bagger uit zijn mond komt, haakt elke vrouw af. Maar goed, het oog wil ook wat, en mijn oog wil een stoere man. Het liefst in T-shirt en goede jeans. Stevig gespierde onderarmen zijn mijn achilleshiel. Mannen mogen uitkijken naar rokjesdag, ik kijk uit naar kortemouwendag.  

Goede jeans
Om die reden hebben mannen in pak bij mij een lichte achterstand. Mannen in pak stralen wel iets anders begeerlijks uit. Status. Dat heeft zo zijn charme, maar er blijft een bepaalde gereserveerdheid. Daar was het pak nu ook juist voor bedoeld. Nee, dan liever de man in goede jeans en shirt. De bovenste twee knoopjes open, ik wil me er graag meteen van kunnen verzekeren dat hij geen borsthaar heeft. Boter bij de vis. Stel, het zit er wel, maar de man in kwestie heeft goed gevormde onderarmen, ruikt lekker en gedraagt zich – wie kent het woord nog – charmant, dan doe ik verder niet moeilijk. Hoezo kleren maken de man?  

VOLGENS HEM
Kleren maken de vrouw. Toch? Nee, dit gaat niet altijd op. Tenminste, als je het over mooie strakke kleding hebt. Korte rokjes, hoge hakken, push-up beha. Geweldig hoor, begrijp me niet verkeerd. Ook ik verrek mijn nek wanneer een stijlvol geklede babe mijn pad kruist. Maar het scheelt toch wel heel erg wie wat draagt. Ik waardeer een kort rokje meer bij een langbenige blonde schone dan wanneer ma Flodder besluit haar kuiten in een netpanty te hijsen en de pumps onder te binden.

Sexy 
Binnen een relatie hangt het van meer factoren af of je aantrekkelijk wordt gevonden dan alleen de kleding die wordt gedragen. Je weet hoe je vrouw eruit ziet en als je een relatie hebt waarin je elkaar sowieso nog erg aantrekkelijk vindt, dan is ze dat zelfs in een tuinbroek. Ik kan mijn vrouw soms tot wanhoop brengen door haar sexy te noemen wanneer ze ongegeneerd rondsjokt in een wijde joggingbroek, waar haar mooie billen nog steeds erg goed in uitkomen.

Paraderen
Als een vrouw zich hult in prachtige kleding waarin haar mooie vormen goed uitkomen, zal elke man zich aangetrokken voelen, maar tegelijkertijd denk ik dat ze een lichte afstand tot de mannen creëert juist door die kleding te dragen.Wat eenvoudiger kleding verlaagt voor mij de drempel om me in alle vrijheid tot een vreemde vrouw te wenden. Maar als die kleding met flair wordt gedragen, kan ze toch volledig onweerstaanbaar zijn. Als je elkaar eenmaal goed kent, kun je je als vrouw niet mooi genoeg aankleden. Zoals het een echte man betaamt, paradeer ik dan als een trotse pauw om haar heen met de wetenschap dat deze sexy vrouw bij mij hoort. Maar een man zal in een hechte relatie zijn vrouw ‘altijd’ prachtig vinden, wat ze ook draagt. Hij weet tenslotte hoe ze er ook uit kan zien. Gelukkig gelooft mijn vrouw dat toch niet, zodat ze zich nog vaak genoeg sexy kleedt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *