Man relatie: Geheimen bewaren m/v

Wie bewaart een geheim het best? De man of de vrouw? Uit onderzoek van Wines of Chile, waarover The Telegraph een tijdje terug berichtte, blijkt dat vrouwen er in elk geval niet goed in zijn. Binnen maximaal 47 uur en een kwartier ligt het zojuist gehoorde geheim bij een ander. De -niet doorvertellen- partners zijn doorgaans beste vriendinnen, partners of (schoon)moeders.

Onderzoek
Maar waarom doet iemand hier onderzoek naar? Deze vraag blijft me intrigeren. Allereerst zal vastgesteld moeten worden wat nu precies een geheim is. Daarbij zijn geheimen er in verschillende maten en grootheden. Van geheimpjes van niks tot aan grootse roddelpraktijken, van eenvoudige vreemdgaan-vermoedens tot staatsgeheimen.

Koninklijke geheimen
Eén van onze geachte mannelijke Kamerleden kon wel heel slecht een geheim bewaren. Nog geen 24 uur nadat hij de Koningin had gehoord en gesproken, – toch een niet onbelangrijk vrouwspersoon in ons land, zou je zeggen – verklapte hij waarover zij zich zorgen maakte in Nederland aan een aantal journalisten. Let wel, dit jaarlijkse gesprek was net heringevoerd nadat het 10 jaar geleden afgeschaft was, doordat Kamerleden zo slecht geheimpjes konden bewaren.

Lastig
Kortom, zo uit het directe nieuws valt nou niet meteen af te leiden of mannen dan wel vrouwen beter zijn in het bewaren van geheimen of geheimpjes. Feit is dat ze bestaan en dat het lastig is ze te bewaren. Mijn dochter van zeven had haar juf verklapt dat papa en mama de chocoladeletter in haar schoen had gedaan, en niet Sinterklaas, ‘maar niet verder vertellen juf!’ Ik hoop dat deze juf het voor zich weet te houden, maar ja, dan had ik het nu niet geweten en u trouwens ook niet.

Meer over Feite Hofman
Feite Hofman is een 39-jarige Arnhemmer, heeft een  gezin met vrouw en twee kinderen. In juni kwam ‘Feitmans!’ uit, een verzameling geestige en ontroerende columns en verhalen. Raoul Heertje schreef er het voorwoord voor. Wekelijks blogt Feite voor manOman over zijn visie op de man-vrouwrelatie. Lees meer op www.feitmans.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *