Man relatie: Wintersport – man en vrouw in de sneeuw

Vorige week was ik op wintersport. Ik ga elk jaar en het liefst zo vaak mogelijk. Fascinerend hoeveel mensen er op wintersport gaan! Maar wat trekt mensen eigenlijk aan wintersport? En gaan mannen om andere redenen dan vrouwen?

Snelheid en testen van lef

Ik ga op wintersport omdat ik geniet van het glijden over de sneeuw. Het liefst suis ik zeer snel over de witte wereld naar benee.  De sneeuw, de fantastische uitzichten, de zon op mijn gezicht. Hoe avontuurlijker hoe beter. Daarom test ik het liefst mijn lef in de diepe sneeuw en op de grote schansen in het snowpark. Hoe meer spanning hoe beter.

Gezellig glijden en genieten

Vrouwen lijken om heel andere redenen op wintersport te gaan. Als ik van de piste af wil, wil zij aan de koffie of thee op het terras. Geniet ik van de roekeloze snelheid, dan geniet zij van “rustig naar beneden glijden” . Après-ski betekent voor veel vrouwen lekker zweten in de sauna, terwijl ik, ook zwetend, de meest stomme dansjes doe en luidkeels meezing onder invloed van een paar liter Weizenbier.

Apart op wintersport

Betekent dit dat mannen en vrouwen alleen nog maar apart op wintersport zouden moeten gaan? Mannen met mannen, hun lef toetsend aan elkaar, om vervolgens verbroederd met bier en zang de dag af te sluiten. En vrouwen met vrouwen, genietend van het glijden, van koffie naar gebak en van piste zo rechtstreeks de sauna in. Om ook daar de gezelligheid en saamhorigheid te delen.

De Stuna

Het is misschien wat makkelijker als sauna en stube samen gebracht kunnen worden. De Stuna: naakt met zijn allen bier drinken en springen op de maat van de muziek in een hete ruimte. Hmm.. dit idee moet ik nog even verder uitwerken voor dat ik het lanceer.

Man vrouw relatie

En tot die tijd? Ach… misschien is het ook allemaal niet zo moeilijk. Een goede wintersport is als een mooie man vrouw relatie: met veel zachte, vrouwelijke sneeuw en een vriendelijk, warm, zonnetje, waaronder ik het liefst, met een zo hoog mogelijke snelheid en lef, overheen glijd. De vrouwelijke gezelligheid in de après-ski, eindigt in het luidkeels meezingen van platte teksten, wat ik dan helaas weer als mannelijker moet bestempelen.  En ’s avonds, als iedereen moe is, maar voldaan, laden we ons allemaal op voor weer een volgende dag genieten. Ieder op onze eigen wijze.

Christiaan Groen

Christiaan Groen is trainer / adviseur, voor ondernemingsraden en
daarnaast opsteller van organisatie-, relatie- en familieopstellingen.
Voor manOman blogt Christiaan over de man-vrouw relatie. “Het meest
normale en tegelijk het meest wonderlijke dat er bestaat op deze wereld!
Het leuke van relaties is dat ze je zo veel over jezelf leren. Relaties
gaan in mijn visie over geven en nemen, leren en ontwikkelen, jezelf en
de ander zien!” Kijk voor Christiaans werk als opsteller op www.SevenGreenSeas.com of
mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *