Man relatie: Zuipen en slurpen M/V

Hoewel ik ook tijden helemaal geen alcohol heb gedronken, drink ik af en toe weer eens een drankje tijdens het uitgaan of op het terras. Want dat is zo gewoon in onze maatschappij. Het hoort er zo bij. Vrouwen, mannen en het drinken van alcoholische versnaperingen: het is een intrigerende drie eenheid.

Wat mannen drinken

Mannen drinken meestal bier. Bier en mannen. Het lijkt een gouden combinatie, die ook in de media altijd terugkomt. Bier, mannen en een sausje van voetbal en schreeuwen. Zo is in elke reclameuiting te lezen. Ooit wel eens een bier reclame met vrouwen erin gezien? Het lijkt wel een taboe.
Een andere echte typische “mannen(tover)drank” is whisky (lees: whizz-key.) Deze drank tovert elke frisse groene jonge vent om in een melancholische magische man met een verhaal. Ook hier weinig vrouwen te zien…

Wat vrouwen drinken

Maar wat drinken vrouwen? Vrouwen gaan graag uit en drinken ook graag. Misschien wat minder soms, misschien ook niet. Over het algemeen drinken minder vrouwen bier. Ze drinken liever bijvoorbeeld wijn, vodka lime, gin tonic of mixjes. Typische vrouwendrankjes!

Verbindende Vino(logie)

Hoewel… vond ik vroeger wijn een echt vrouwen drankje, nu heb ik het idee dat wijn mannen en vrouwen verbindt. Zowel mannen als vrouwen kunnen helemaal opgaan in de kennis van druif, smaak, streek en afdronk. Al zuipend vergroot je je kennis. Wie wil dat nu niet?

Hip Hangen in Haarlem

Gisteren was ik uit in Haarlem. Eerst dronken we een “Scropino” (Pro-secco met vodka en citroen-ijs met room). Daarna deden we een wijn-proeverij in wijn-bar Viqh. Viqh maakt wijn drinken weer hip. Al loungend kun je slurpen en slobberen van diverse druivensapjes-plus. Hier worden de jonge, frisse, wijn-kenners gekweekt. Onder het genot van kleine hapjes, kun je hier hangen en hip wijn drinken. Gooi je er nog wat echte wijntermen tegenaan, dan kun je hier ook als jonge man of vrouw gewoon indruk maken. Want om een wijnkenner te zijn hoef je tegenwoordig geen 50 meer te zijn of een rode neus te hebben.

Al & Co

Hoe de keuze voor alcoholische versnaperingen ook verschilt tussen mannen en vrouwen, uiteindelijk blijken de drankjes de verbinding tussen mannen en vrouwen tot stand te brengen of op zijn minst te stimuleren. Mits je de hoeveelheden niet te groot maakt natuurlijk, want anders “ont-bindt” het mannen en vrouwen weer…

Dus drink met maten, of met vrouwen, of drink water als je je leven weer op wilt bouwen…

Christiaan Groen

Christiaan Groen is trainer / adviseur, voor ondernemingsraden en daarnaast opsteller van organisatie-, relatie- en familieopstellingen. Voor manOman blogt Christiaan over de man-vrouw relatie. “Het meest normale en tegelijk het meest wonderlijke dat er bestaat op deze wereld! Het leuke van relaties is dat ze je zo veel over jezelf leren. Relaties gaan in mijn visie over geven en nemen, leren en ontwikkelen, jezelf en de ander zien!” Kijk voor Christiaans werk als opsteller op www.SevenGreenSeas.com of mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *