Man vrouw relatie: Komt een man bij de kapper

Mijn man is kaal, Ralph, maar jij hebt prachtige krullen. Ben je toevallig nog bij de kapper geweest de laatste tijd? Of bij de Chinees? Goede ondernemers hoor die Chinezen. Ze zijn fantastisch op het gebied van cross-selling. Je gaat voor een coupe, maar krijgt er van alles bij. In Chinese kapsalons in Nederland wordt ook op grote schaal prostitutie bedreven. De overheid weet ervan, meer waarschijnlijk dan de vrouwen van de salonbezoekers, maar doet er niets aan. Het zou gaan om incidenten. Het met spoed ingevlogen testpanel van een landelijk dagblad kreeg echter bij 10 op de 25 kapsalons seks aangeboden. Mijn kapper komt altijd aanzetten met een kopje koffie en de leesmap. Voor onder de droger.

Naar de kapper voor ‘massage’

Vind jij dat het moet kunnen? Zo’n Chinese kapbeurt? In eerste instantie denk ik, wie naar de Chinees wil voor iets anders dan de kalender rond Oud en Nieuw of het gratis zakje sambal, die doet zijn best maar. Maar eigenlijk is dat niet zo. Want die pees-chinees zit er niet vrijwillig. De ‘masseuses’ worden naar Nederland gesmokkeld om een schuld af te betalen, zegt het testpanel. Wat voor een schuld, dat stond er niet bij. Ik word daar dan toch een beetje verdrietig van. En ik was juist zo vrolijk. Komt door de lente. De bloemetjes en de bijtjes en het zonnetje op mijn pas geknipte bol. Gewoon, puntjes eraf, fris kleurtje en beetje uitdunnen. Laten doen bij een Hollandse kapster. Wel een chagrijnige dame trouwens. Ik kreeg niet eens koffie, laat staan seks.

Oriental Yeti

En nu we het toch over haar hebben. Heb je dat beest gezien dat ze in China gevangen hebben? De Oriental Yeti hebben ze hem genoemd. Het lijkt op een beer, maar heeft geen haar. Het heeft een kangoeroestaart maar klaagt als een kat. Rara wat is het? Ze weten het nog niet in China. Mogelijk is het een nieuwe, nog onontdekte soort. Maar het kon ook een betoverde man zijn. Ja echt. Een betoverde man. Er doet rond de vangplaats van het beest een legende de ronde dat verhaalt over een man die in een beer zou zijn veranderd. Hij moet wel iets heel ergs gedaan hebben wil hem dit lot getroffen hebben… En dan bedoel ik echt iets heel ergs. En dat hij een chagrijnige vrouw had die nog nooit van de lente had gehoord. Wat een lot… DNA tests moeten het nu uitwijzen. Ik denk dat het klopt van die vrouw. En dat die man dan alleen maar even naar de kapper wilde.

Groet, Bo

Ha die Bo,

Ja, die krullen van mij. Weet je dat ik die pas ontdekte toen ik, inmiddels ver in de twintig, onder het juk van mijn moeder’s ‘frisse korte koppies’-voorliefde vandaan kwam. En het juk van kapper x, waar ik met mijn vader naartoe ging, en die knipte volgens het aloude adagium: opgeknipt, maar netjes gedekt. Ja, Bo, een wereld ging voor me open toen die krullen er op een dag waren. En de juiste kapper om ze te koesteren. Gerard is mijn held, hij doet het wat rustiger aan, maar mag niet met pensioen. Want mijn krullen, of nou ja, die vrolijke slag in mijn haar, die horen nu bij mij.

Kleurspoeling

Ik heb Gerard trouwens nog nooit op iets frivolers kunnen betrappen dan op de verhalen over zijn paardrijdende dochters en kleinkinderen. Achter zijn deurtjes geen andere handeltjes. Of nou ja, toen ik laatst zei dat ik toch wel heel snel grijs aan het worden ben, stond hij nog sneller dan xx met een kleurspoeling voor mijn neus. ‘Wel duur, maar dit is de beste’, zei hij. Maar hij zette ‘m net zo snel weer weg toen ik zei dat ik vast een mooie grijze man zou worden. Beetje Richard Gere in Pretty Woman, zei ik. Hij lachte vriendelijk mee.

Aanleg   

Nee, bij Gerard geen wellustige dames achter de schermen. Ik vraag me sowieso af of ze dat kennen in mijn dorp, prostitutie. Het zal best wel, want al die keurige geraniums en aangeharkte tuintjes zijn maar de helft van het verhaal. Ik zal ’t Gerard eens vragen. Want Gerard weet alles. Kan hij me meteen vertellen wat voor beest dat nou was in China. En of hij aanleg heeft voor krullen.

Lentegroeten,

Ralph Ploeger over Ralph
‘Ik ben van negen maanden na de finale. Als Cruyff een paar keer had gescoord, was ik er misschien niet eens geweest. Ik ben forens en stukjesschrijver. Ik ben vader en ex. Gepromoveerd en geblesseerd. Ik ben van de woorden en voor de liefde. Van het denken en van het doen. En soms, als buiten de zon schijnt en mijn krullen mooi doet glanzen, dan lijkt het net of ik een zorgeloze beachboy ben. En dat geeft niks…’
Je vindt Ralph ook op www.ralphp.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *