Man vrouw Relatie: Bikinistress

Ik volg al een aantal weken een dieet. Inderdaad, toen het eerste magere lentezonnetje zich aandiende sloeg de stress toe. ‘Ach hemel, het is straks weer vakantie‘. Vakantie is voor vrouwen niet om te onthaasten of om van te genieten. Vakantie betekent voorbereiden en hard werken. Niet alleen ter plaatse met een beetje pech – De kamperende vrouw weet er alles van. Waar ze thuis alle luxe heeft staat ze eens per jaar een paar weken te prutsen met teiltjes, éénpits gasbrandertjes en mag ze slapen op een matje. Wat een feest! – Ook het vooruitzicht op drie weken bikiniweer vraagt de nodige zorg. Het leven hangt aan elkaar van keuzes. 

Bikinistress

Het hele jaar door nét even een tikkie te veel eten en te weinig sporten is ook zo’n keus. Met als straf ‘bikinstress in de zomermaanden’. Want oh, oh, oh, hoe krijgen we het weggewerkt, die putten, hobbels en handles? Met een leuk zomerjurkje ter bedekking kom je een eind, maar ja, om daar nu mee het water in te duiken. En een lekker egaal bruin kleurtje loop je er ook al niet mee op. Dus zit er maar een ding op voor dames die zonder bikinistress de zomermaanden door willen. Alle andere maanden van het jaar dieetstress.

Zwembroekstress

En nu vroeg ik me af, Marc, hoe zit dat bij jullie mannen? Ik snap dat mannen geen last hebben van bikinivrees. Sterker nog, ik begrijp dat jullie bijzonder uitkijken naar warme dagen vol vrouwen die nauwelijks nog iets dragen. Maar dat bedoel ik natuurlijk nietl. Ik heb het niet over opwinding, maar over onzekerheid. Raken jullie mannen begin maart ook al lichtelijk in paniek? Bestaat er zoiets als ‘zwembroekvrees? Ik denk dat ik het antwoord wel weet, maar je mag me altijd verbazen. 

Luchtige groet, Bo

Het begint al lekker op te warmen, Bo! Dus inderdaad is de tijd aangebroken om met minder en luchtigere kleding jezelf te begeven onder de mensen. Tja, en wat moet je dan aantrekken? In de koudere periode is het makkelijker, dan doe je gewoon verhullende kleding aan, die natuurlijk ook wel functioneel is om ons warm te houden. Waarschijnlijk zal een vrouw die in de winter naar het zwembad gaat, vast en zeker een badpak aandoen. En wij mannen? We kiezen dan natuurlijk voor een oversized sportbroekje of bermuda, die blijft hangen op onze zwembandjes. Voor deze natte aangelegenheid vinden we onze zwembandjes dubbel functioneel: voor een beter drijfvermogen! Zo hebben we nog een paar van die handige uitvluchten.

Love handles

Onze zijwaartse uitstulpingen bieden tijdens het vrijen een handige houvast en dan noemen we ze liefkozend love handles. Zitten we in de kroeg dan blaten we stoer dat onze ‘uitbouw’ een goede en flinke investering is in onszelf, want ons gereedschap moet ook nog onder een goed afdakje hangen. Wat zou daar toch allemaal onder zitten?

Lekkers

Waarom kunnen we geen maat houden met het eten van iets te ongezonde dingen? Ja, ze zijn lekker en dat weten de fabrikanten van al dat lekkers maar al te goed. Hoe zit het met onze zelfdiscipline? Kunnen we onszelf gewoon niet zo goed in de hand houden? Meestal lukt het bij het opvoeden van ons kinderen nog wel om tijdens hun aanwezigheid niet teveel te snoepen. Maar als de kinderen naar bed zijn, dan komen de chocolaatjes bij de koffie en thee en later op de avond de zakken chips uit de kast.
Of misschien vindt de mens het juist wel fijn om een beetje stress te hebben. We zoeken het immers zelf op. We weten dat we in de zomer graag bijna bloot over het strand of de camping willen lopen en gezien willen en mogen worden. Doe je dit nu voor jezelf of voor een ander? Een vrouw wil natuurlijk graag de aandacht trekken van mannen en een man wil graag goed in de smaak vallen bij de vrouwen. Met een beetje competitiedrang erbij, wil een vrouw andere vrouwen de loef afsteken en een man de andere mannen door het stof laten kruipen. Stelt een vrouw het op prijs als ze over het strand paradeert en de mannen steken hun bordjes omhoog: 7, 8, 7, 3, 6, 9. Een drie? Ja, dat was een man die niet op vrouwen valt.

Google Watcher

Ik las vandaag een artikel over Google, waar het ging over onze privacy en hoe Google daar mee omgaat. Ze meten zo’n beetje alles wat we doen op het internet en weten dus veel van ons. Dit kun je negatief uitleggen, maar ze kunnen je bijvoorbeeld ook positief adviseren. Misschien heeft Google wel een leuke oplossing voor ons probleem van de jaarlijkse golfbeweging in ons gewicht. Stel je voor Bo, sta je bij de kassa van de supermarkt met net iets te veel ongezonde dingen in je karretje en gaan er tijdens het scannen alarmbellen rinkelen. De cassière kijkt op haar scherm naar de melding en slingert dat hardop, à la de condoom reclame, naar je hoofd: “Zo mevrouw, u gaat over uw gezondheidstaks heen! De Google Watcher geeft je deze waarschuwing om te voorkomen dat je straks weer last hebt van bikinistress.”

Italiaans pak

Bo, ik heb geen last van zwembroekstress en eerlijk gezegd denk ik dat weinig mannen daar echt last van hebben. Het zou misschien wel ietsje minder mogen, maar we accepteren iets makkelijker dat het nou eenmaal zo is. Hierdoor krijgen juist de vrouwen last van zwembroekstress! Een vrouw vindt dat haar man maar eens aan de lijn moet om netjes in zijn zwembroek te passen! Ze beginnen dan heel subtiel in het begin van het voorjaar door te vragen of hij nog goed in zijn mooie strak getailleerd Italiaans design pak past. Dat hangt namelijk al een tijdje ongedragen in de kast.

Het is tijd om mijn strakke zwembroek aan te doen! Niks oversized bermuda, gewoon mijn Speedo. Het hele jaar door heb ik die aan bij het waterpoloën, dus nu ook. De jaarlijkse gewichtsgolfbeweging is bij mij trouwens anticyclisch. In de zomer nemen mijn zijkwabjes juist iets toe in omvang, maar ik heb niets te verbergen. Zie je mij lopen op het strand of op een Franse camping, steek gerust een bordje omhoog voor mijn zwembandjes!

Relaxte groet,

Marc

Marc Faber over Marc Faber
“Sinds 1965 kan ik de wereld en haar bewoners met mijn eigen zintuigen waarnemen. Als klein kind begreep ik vaak niet waarom mensen bepaalde dingen zeiden en deden. En dat intrigeert me nu nog steeds. Ik begeleid kernkrachtige transformaties van mensen (Humanalytics) en organisaties (Biznalytics).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *