Man vs Vrouw: Flirten buiten je relatie

Wat is flirten eigenlijk? Ben jij een echt flirtbeest? Vandaag in Man vs Vrouw: Flirten buiten je relatie.

VOLGENS HAAR
Er moet meer geflirt worden. Flirten is niet hetzelfde als iemand het hof maken ten behoeve van de verkering. En al helemaal niet hetzelfde als zoveel mogelijkaandacht zien te krijgen. Flirten is de kunst van knipogen naar het leven zoals het langskomt. En ja, andere mensen zijn ook leven. Logisch dat die af en toe een knipoogje meepikken. Als je partner daarvan op tilt slaat, leg hem of haar het verschil dan nog eens goed uit. Geef het advies vooral zelf eens wat vaker te flirten. Flirten is voor het geluksgevoel en je zelfvertrouwen wat voedsel is voor je lijf. Het bevordert de groei.

Tikkertje spelen

Flirten is niet veel anders dan leven met verwondering, zonder dat daar persé erotiek bij komt kijken. Dat laatste zijn we een beetje vergeten. Het is het gevoel van tinteling en

PAGEBREAK

laat ik het eens zeggen op een Happinez-magazine-achtige manier: de kracht van stromende energie. Bent u er nog? Flirten gaat ook alleen wanneer je zelf goed in de energie zit. Vervolgens is het een kwestie van doorgeven. Zo makkelijk is het. Flirten is breder dan versieren. Flirten is tikkertje spelen met dingen die je blij maken.

Lesje flirten
Het kan dus net zo goed de zon zijn die op de bank schijnt wanneer je daar net even lag met een lekker boek. De stille ochtend wanneer je naar huis fietst, de man of vrouw die je voor laat gaan, of zomaar iets aardigs zegt. Ik heb daar een dierbare herinnering aan. “Wat ziet u er prachtig uit, zo precies in de zon. Ik moet u even bekijken.” Ik moest even knipperen, want ja, ik stond precies in nét dat ene straaltje zon dat over het dak kon komen. Een man

PAGEBREAK

van zeker 70 jaar keek me aan. Twee pretogen vanonder een blauwgrijs geruite pet. “Houwe zo hoor meissie, altijd in de zon gaan staan.” Die korte ontmoeting, nu een paar jaar terug, had niets met erotiek te maken. Toch was het een lesje flirten eerste klas.

VOLGENS HEM
Flirten is goed voor een mens. Het stimuleert lichaam en geest. Dit verzin ik niet zelf, maar dat blijkt uit een Brits onderzoek. Meer dan 50% van de ondervraagden vindt dat flirten ten goede komt aan het zelfvertrouwen. 7% vindt zelfs dat flirten met anderen bijzonder heilzaam is voor je relatie. Dit zijn natuurlijk goede berichten. Als ik dus wil dat mijn relatie goed en sterk blijft, word ik geacht elke dag mijn nek te verrekken op straat en drankjes en knipoogjes uit te delen aan blonde schonen aan de bar.

Honger
Volgens mij moet er het één en ander haperen aan deze stelling. Het schijnt een onderzoek onder slechts 200 personen te zijn. Volgens mij waren die proefpersonen vrijgezel, of indien de vragenlijst werd ingevuld in het bijzijn van de partner, na het invullen vrijgezel. Volgens mij raakt zelfs de meest stabiele relatie

PAGEBREAK

beschadigd, als één van de twee zich geroepen voelt buiten de deur te gaan winkelen. Er bestaat een uitdrukking “Je mag best honger krijgen, als je maar thuis komt eten”. Ik denk dat die uitdrukking alleen wordt gebruikt door de mensen die flirten, niet door hun partner.

Onbewust
Natuurlijk heb ik mijn ogen niet in mijn zak. Als er een mooie vrouw langs komt of in de kroeg staat, dan zie ik die echt wel. Mijn lief zegt ook wel eens dat ik flirt. Ik sluit het niet uit, maar ik ben me daar dan niet van bewust. Ongetwijfeld zal een mooie vrouw bij mij een reactie te weeg brengen zodat ik er toch iets langer naar kijk, zodat ik iets vriendelijker kijk of terug lach als ze naar mij lacht. Vaak zijn dat onbewuste reacties. Ik vind dat zelf niet erg. Maar bewust flirten gestoeld op erotische verlangens is niet goed. Als men in dat onderzoek ook dat onder alleen flirten verstaat, dan flirt ik alleen met mijn vrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *