Man wil fit zijn, vrouw mentaal gezond

De verschillen tussen mannen en vrouwen zijn niet alleen herkenbaar in hun fysiek, maar ook in hoe we met onze gezondheid omgaan naar mate we ouder worden. Een Brits onderzoek zag hoe onze prioriteiten veranderen: jongeren willen een gezonder lichaam, ouderen zijn vooral bezorgd om hun geheugen en hun psychische gezondheid. Mannen zijn daarbij vooral uit op fitheid, vrouwen op mentale gezondheid.

Gedeeld geluk
Meer dan 5000 Britse mannen en vrouwen namen deel aan het onderzoek, dat meldt Female First. Uit deze enquête bleek dat er
een duidelijk verschil is tussen de visie op gezondheid van mannen en vrouwen, en tussen de generaties onderling. Wat zowel bij mannen als bij vrouwen als belangrijkste factor naar voren werd geduwd, was geluk. Op een tweede plaats komt bij mannen fitheid, bij vrouwen gaat het om mentale gezondheid.
Jonge (18-24j) en oudere (+55j) ondervraagden, respectievelijk 67% en 57%, gaven aan dat ze heel wat meer groenten en fruit aten om gezonder door het leven te stappen. 20% van de ondervraagde mannen veranderden hun eetgewoontes na een opmerking van hun partner. Vrouwen zijn niet zo ontvankelijk voor commentaar van hun partner, slechts 1 op tien houdt hier rekening mee. (AB)
Bron: weekendknack.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *