Mannen en vrouwen humor

Neem een stel vrouwen en mannen. Zoek op Youtube wat filmpjes op waarbij mensen zich bezeren. Je kent het wel: over de kop slaande auto’s of mislukte stunts. Het type homevideo waarbij pa van een heuvel af komt rijden, het opblaaszwembad niet ziet en zijn handel pijnlijk bezeert tegen de stang van zijn fiets. Wedden dat de mannen lachen en de vrouwen met een vertrokken gezicht iets van ‘au’ roepen?

Vrouwen hebben geen humor
Mannen en vrouwen houden van andere humor. Vrouwen zouden zelfs helemaal geen humor hebben. Dat laatste is niet waar. Volgens sommige geleerden zijn grappen een uiting van agressie, maar dan zo verpakt dat de agressie niet opvalt. Uit onderzoek is gebleken dat mannen eerder geneigd zijn een agressieve vorm van humor te gebruiken door anderen het mikpunt van de grap te maken. De oorzaak ligt, hoe kan het anders, aan hormonen. En wel het hormoon testosteron. En daar hebben mannen nu eenmaal meer van. Verder blijkt dat mannen en vrouwen andere hersendelen gebruiken wanneer ze iets grappigs zien. Bij vrouwen is de linker prefrontale cortex actiever bij het zien van een grap. Dat hersendeel is vooral betrokken bij taalkundige verwerking en abstracte symboolverwerking. Andere hersendelen die betrokken zijn bij de verwerking van humor reageren wel gelijk bij mannen en vrouwen.

Humor in je relatie
Hoe belangrijk is humor in je relatie? Vrouwen vinden vooral lief zijn voor elkaar essentieel. Humor komt op een mooie tweede plaats. Bij mannen staat gevoel voor humor op de eerste plaats. Uit een onderzoek blijkt dat maar liefst 80% het onaantrekkelijk vindt als een vrouw geen gevoel voor humor heeft. Humor tussen mannen en vrouwen is dus belangrijk, maar humor binnen de eigen sekse ook. Er wordt dan wel om andere zaken gelachen. Zowel mannen als vrouwen ‘gedragen zich beter’ in gezelschap van de andere sekse. Mannen houden de blote-vrouwen-grappen en écht grove moppen voor ‘de jongens onder elkaar’. En vrouwen laten zich minder lacherig uit over de man en zijn perikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *