ManOman-panel: Wat ben je stil

Het loopt even niet lekker tussen jullie of er zit haar iets dwars. Begrijp jij dan haar signalen? manOman vroeg haar damespanel naar ‘zijn reacties op haar strubbelingen’. Kom jij nu echt van Mars of is zij gewoon onduidelijk? 

Tikkie dwars
Zeggen wat er aan schort doen onze ondervraagde vrouwen indirect. Minder dan een kwart zegt op de man af waar het op staat. 43% trekt zich eerst verbaal terug bij problemen. Ze worden stil, chagrijnig of een tikkie dwars. 35% van de dames trekt zich fysiek terug en moet even niets hebben van knuffels of seks wanneer ze ergens mee zit. Bijna alle vrouwen zeggen aan te geven dat hun partner direct merkt wanneer er iets is. Maar vervolgens wordt er door hem weinig met die kennis gedaan. Een minderheid van 12% zegt een partner te hebben die direct toenadering zoekt, het ijs probeert te breken  of een gesprek begint. Kennelijk zijn deze heren nog niet door schade en schande wijs geworden, of echte die-hards. 38% laat zijn vrouw even in haar sop gaar koken alvorens tot actie over te gaan. Het overgrote deel van de mannen (60%) signaleert, maar wacht vervolgens rustig af tot vrouwlief er klaar voor is. Hij doet geen poging tot toenadering en wacht op betere tijden. 

Mannelijke emoties
manOman-vrouwen hebben mannen die hun emotionele kant laten zien. Driekwart van de mannen doet dit. Daarbij hebben de dames een groot vertrouwen in eigen kunnen. 60% is in de veronderstelling dat haar man zijn diepe emoties alleen met haar deelt. 15% doet dit ook bij goede vrienden en bekenden. Een kwart van de ondervraagde vrouwen zegt dat er wel heel wat aan de hand moet zijn wil haar man over zijn gevoelsleven praten. 

Eigenlijk valt het dus reuze mee. Mannen tonen hun emotionele kant en pikken die van haar op. Praten doet hij vooral met zijn eigen partner of goede vrienden. En ondertussen heeft hij ook geleerd dat hij haar eerst even met rust moet laten wanneer ze ergens mee zit. De manOman-man doet het goed! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *