Mannetjes

Vrouwen willen alles zelf kunnen, maar geef ze een apparaat dat stuk gaat of een te tillen voorwerp zwaarder dan 15 kilo, en ze roepen om een man. Misschien dat er daarom twee ‘mannetjes’ aan de deur stonden na mijn hulpvraag. Het betrof namelijk een kapotte wasdroger. Niet zwaar, maar wel onhandig en zeker heel erg kapot. Er brandden nog wat lampjes en er kwam een wat blazend geluid uit, maar daar hield het wel mee op. Maar ach, daar hebben we monteurs voor. Op de afgesproken dag kwam er geen mannetje. Kan gebeuren. Na twee dagen zou hij het goedmaken. Of het schikte?

A-Midrep
Het schikte. Twee dagen later stond de firma A-Midrep op de stoep. De monteurs bleken mannen van het stoere soort. Groot, en er was gekozen voor uitsluitend zwarte bedrijfskleding. ‘We gaan gelijk maar beginnen.’ Dat klonk goed. Een kwartiertje later waren ze klaar. ‘Helaas mevrouw, dit gaat niet lukken. Ja, gaat wel lukken, maar dan heb ik een onderdeel nodig en dat moet ik bestellen. Dat kost u tijd en veel geld. Zeker een paar honderd euro. Mijn advies: koop voor dat geld een nieuwe.’ Goed advies is nooit weg.

Grote mannen
Hij had nog wel een rekening. Ik zag drie cijfers voor de komma verschijnen. Na mijn opmerking daarover kreeg ik als antwoord: ‘Ja, mevrouw 89,- uurloon en 79,- voorrijkosten, en de btw natuurlijk.’ Natuurlijk, maar hij was maar een kwartiertje binnen geweest. Wat begreep die man niet aan de term uurloon? Daar begreep hij alles over, dus als ik even betaalde kon hij ook weer verder. ‘Zo is het nu eenmaal mevrouwtje,’ zei hij zonder met de ogen te knipperen. Bij mij ging er ook een lampje branden maar helaas hield ook ik het bij wat geblaas en heb me geschikt. Dat had ik tenslotte gezegd. Twee grote mannen zijn toch twee grote mannen. Na-inspectie leerde dat bepaalde onderdelen van de droger niet eens waren teruggeplaatst. De mannetjes waren al gevlogen. Aangifte volgde. Alsmede dit blog. 

Een gedachte over “Mannetjes”

  1. Ha Ellen, ik zit net te googelen op Midrep en kom jouw bericht tegen. Ik heb gisteren precies hetzelfde met hem meegemaakt en baal hier ontzettend van!!! Ik heb ook gewoon de rekening van bijna 140 euro betaald terwijl er niets gebeurd is! Heb me laten overdonderen, maarja wat moet je anders in je eentje thuis met een kerel sie in een dodge voor komt rijden. Ik heb hem net gebeld maar kreeg alleen een scheldtirade over mee heen. En ..ik kon de bon toch declareren bij de verzekering dus waar heb ik het over???? Ben benieuwd wat je gedaan hebt en wat ik kan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *