manOman-interview in Metro

ManOman staat vandaag in Metro, met een interview over de betekenis van Valentijnsdag voor de Nederlandse man-vrouwrelatie. We horen graag jouw mening over wat Valentijnsdag voor jou betekent. Dat kun je ons natuurlijk ook laten weten via de Winactie!

Jaha dames en heren nog anderhalve week en het is weer Valentijnsdag! O nee, begint die door de commercie opgeblazen ellende nu alweer, denkt de één, maar de ander viert het feest der liefde uitgebreid en ziet het als een romantische impuls. Melinda Braaksma van de site manOman.nl houdt zich dagelijks bezig met het verhogen van de romantiek tussen man en vrouw. Aan haar dan ook de vraag: geeft Valentijnsdag nou werkelijk een boost aan je relatie?

Is Valentijnsdag een impuls voor een relatie?
Ik denk van wel. Het zit niet echt in onze cultuur om de liefde te vieren, maar het kan geen kwaad om iets romantisch te ondernemen met je partner.

Inderdaad, maar het is toch ook een  gedoe om iets leuks te verzinnen?
Wil je nou aan je relatie werken of niet? In een relatie moet je investeren. Mensen investeren makkelijker in werk dan in hun relatie. Ik zeg altijd: aan het eind van je leven denk je niet ‘had ik maar meer aandacht aan m’n werk besteed.’ Daarentegen, je kan je wel schuldig voelen over het feit dat je je geliefden te weinig hebt gezien.

Jaja, maar wat is dan leuk om te organiseren?
Het gaat om de aandacht en dat hoeft helemaal niet zoveel moeite te kosten. Samen op de bank met een flesje wijn en een kaasje herinneringen ophalen, dat vinden vrouwen leuk.

Waarom richt manOman zich voornamelijk op mannen?
Omdat vrouwen vaak steun bij elkaar zoeken en tips uitwisselen. Mannen doen dat veel minder.

Wat vinden vrouwen nog meer fijn?
Zorg voor een goede sfeer. Vrouwen hebben vaak het gevoel dat ze alles moeten doen in een relatie: werken, koken, de kinderen naar bed brengen. Neem dus om te beginnen één en ander uit handen voor een relaxte sfeer.

En wat is een goeie tip voor vrouwen om de juiste sfeer te creëren voor mannen?
Dit jaar valt Valentijnsdag op een zaterdag, maar als het op een werkdag valt, zorg er dan voor dat je hem als ie thuiskomt niet meteen overvalt met allerlei vragen en regeldingen. Laat hem even met rust. Dat vergeten vrouwen vaak.

Wat is een absolute sfeerverpester?
Niet zozeer sfeerverpester, maar  ik hou er niet van als mensen zeggen dat ze niet aan Valentijnsdag doen omdat ze het een commerciële bedoening vinden, maar vervolgens ook niet op een andere dag een romatisch samenzijn organiseren. 

Zoek jij nog een leuk kado om je vrouw met Valentijn te kunnen verrassen, klik dan hier!   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *