Marten’s blog: Het Kapitein Iglo-effect

Tjonge tjonge, wat loopt de naar een vaste relatie zoekende vrouw toch achter bij de Nederlandse man. Deze haalt al jaren zijn toekomstige levenspartner uit het buitenland. Vele vrouwen uit de Fillipijnen hebben al menig man hier zijn geluk gebracht. Maar ook Polen, dat bijna is ‘leeggeroofd’, is een goede leverancier gebleken.

Inhaalslag
De autochtone vrouw is wel bezig met een inhaalslag ten opzichte van de Nederlandse man. Zij stort zich nu ook op het zoeken van een partner uit het buitenland. Ten minste dat hoor ik van mijn vele tot voor kort vrijgezelle vriendinnen die nu opeens bezet blijken te zijn. Ook heb ik geluiden gehoord uit de politiek dat er plannen bestaan om het ontstane overschot aan ongetrouwde Nederlandse vrouwen uit te zetten in bijvoorbeeld Polen.

Hogere temperaturen
Met het opwarmen van de aarde gaat het gestaag verder zoals u wel merkt de laatste tijd. Hogere temperaturen brengen met zich mee dat in sommige gebieden mensen hun huis en haard zullen moeten verlaten. Zolang de afspraken opgenomen in het laatste Kyotoprotocol door vele landen niet zo strikt worden nageleefd dient zich een nieuwe markt aan voor de Nederlandse vrouw: de Noordpool-man.
De mannen op de alsmaar slinkende Noordpoolkap voelen straks letterlijk het water tot hun lippen komen, ze voelen op hun kousenvoeten aan dat er voor hen op relatiegebied in het niet meer zo koude noorden straks geen eer meer valt te behalen. Ze zien zich genoodzaakt om zichzelf in de etalage van de relatiemarkt te zetten.

Koelkast
Nu heeft de Eskimo-man wel een bepaalde aanpak nodig om een relatie te doen slagen, zo is hij dol op het ontdooien van koelkasten. En omdat mijn vriendinnen er geen kind aan willen hebben, raadde ik hen aan een aantal oude koelkasten aan te schaffen. ‘Plaats die in een schuurtje, je man zal er uren vertoeven en het is ook nog goed voor de opwarming van de aarde.’ Een beetje boter bij de vis doet soms wonderen.

Maar ze moeten snel handelen, is mijn advies, om een dergelijke man aan de haak te slaan, want de winter-sale is al begonnen. Zolang de inflatiespiraal IJsland in zijn greep houdt, wil iedere Noordpoolman wel weg en wat overblijft zijn natuurlijk de restjes, ook hier geldt wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Mijn vriendinnen smelten als sneeuw voor de zon, ze zijn niet langer Syberisch koud, deze mannen stappen graag voor hen in de talloze klaarliggende ‘huwelijksbootjes’. Nee binnenkort loopt er hier geen vriendin van mij nog rond zonder aan haar zijde een ‘warme’ noordpool man.

Marten Bolt over Marten Bolt
‘Ik
woon samen met mijn lieftallige vriendin en haar 2 kinderen en mijn
zoon en natuurlijk onze hond Xylo. Mijn creativiteit uit zich op dit
moment in het schrijven, vroeger was ik beeldend kunstenaar
(kunstschilder) en nu ben ik ambtenaar. Twee beroepen die erg dicht bij
elkaar liggen dat begrijpt u natuurlijk wel? Meer over mij en mijn wel
en wee kunt u vinden op Hyves.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *