Mary’s Blog: Sneeuw

Het begon al op Sinterklaasavond, het regende en later begon het al te sneeuwen. Het was koud. Dat gaat vast mis, dachten we. Dat gaat problemen geven met de auto. Weliswaar hebben we het sneeuwdek voor het raam gespannen maar verdere maatregelen konden we toch niet nemen. De auto staat buiten, in weer en wind.

Sneeuw verrassing

De volgende ochtend  werden we dus helaas geconfronteerd met sneeuw en ijs. Dat wil zeggen: sneeuw op de auto en ijs in het sleutelgat van de auto. Die auto is al redelijk oud en iedere winter kampen we met hetzelfde euvel, dichtgevroren slot. Helaas merk je dat pas op het moment dat je weg wilt gaan. Je kan er niet in. Alleen de achterklep ging open maar om achterlangs de auto in te kruipen, dat lukt ons helaas niet meer.

Föhn

Dus werd, zoals ieder jaar, de haarföhn naar beneden gehaald en met een verlengsnoer, natuurlijk helemaal in de knoop, naar de auto. Na een minuutje of zo begon het ding te sputteren en te stinken. Dit ging gepaard met vonken, zodat we er maar gauw mee opgehouden zijn. Dan maar afwachten tot het slot vanzelf weer ontdooide. Gelukkig kwam de zon tevoorschijn, wat hielp.
Om verdere ongemakken in de toekomst te voorkomen hebben we nog diezelfde middag een nieuwe veel sneeuw verwacht, maar wij zijn voorbereid!föhn gekocht en nu maar afwachten of deze onze sores kan verhelpen. Binnenkort wordt weer vorst verwacht en dat zal nog wel even doorgaan. Maar wij zijn voorbereid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *