Harry’s Blog: Vrouwen stalken

Ik ga hier niet aanzetten tot het stalken van vrouwen! En ja, hoewel ik altijd het goede achter de vrouw zocht en de mening was toegedaan dat stalken ‘mannelijk’ is, schijnt mijn illusie in duigen te zijn gevallen, te zijn achterhaald. Mijn werkelijkheid is er één die werkelijk erger is dan ik hoopte. De oplettende krantenlezer kon het de afgelopen week niet zijn ontgaan. Een 42-jarige vrouw had haar 62-jarige ex-vriend meer dan 70.000x gestalkt met behulp van haar telefoons en computers. Het zal je toch maar overkomen – op die leeftijd!

Gerard Joling

Ooit meen ik ergens te hebben gehoord of gelezen dat ook Gerard Joling door een vrouw, een idolate fan, werd gestalkt. De vrouw beweerde dat Geer had beloofd met haar te zullen trouwen. De dame in kwestie moet dit voor zijn outcoming hebben verzonnen, want heden ten dage zal niemand zo’n verhaal serieus nemen.

Wat is stalking?

Stalking is afgeleid van het Engelse woord to stalk. Dit betekent: “Een jager die zijn prooi besluipt”. Omgezet naar de situatie waarin wij het woord stalking gebruiken, kunnen we stellen dat het gaat over een persoon die iemand anders voortdurend achtervolgt, belaagt en lastigvalt. Wanneer je door zo’n dwangmatige jager wordt achtervolgd kan het soms buitenproportionele vormen aannemen, dat stalken.

Internet

Weer een illusie armer nu bleek dat vrouwen ook kunnen stalken, dus zocht ik er iets over op, op het net. Ze achtervolgen hun slachtoffers, bespieden hen, winnen informatie in, plegen telefoontjes, bellen aan, mailen, faxen, postduiven, tamtammen, sturen ongewenste attenties (brieven, kaartjes, liefdesverklaringen, bloemen, cadeaus, et cetera). Ze belasteren het slachtoffer, bij familie, bij buren, op het werk, verspreiden leugens, sturen valse berichten naar vrienden van slachtoffers, laten advertenties zoals overlijdensberichten plaatsen. Je kunt het zo gek niet bedenken of de stalker heeft een jachtmethode bedacht om aandacht te trekken.

Stalker m/v

Volgens de gegevens die ik vond, mogen we stellen dat ongeveer 90% van de daders mannen zijn. Conclusie: de dader is meestal iemand van het mannelijke geslacht. Ik had dus toch ergens gelijk, gelukkig. Nee, absoluut niet! Indien de stalker namelijk een vrouw is, is de kans zeer groot dat je te maken hebt met de meest gestoorde soort van jager. Zo eentje die zich niet één, twee, drie uit het jachtveld laat slaan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een vrouwelijke stalker meestal ontoerekeningsvatbaar is. Zo’n vrouw ketent zich het liefst aan je vast. Ze wil worden geringd.

Slechte grap

Ik ben nooit een fan van Geer geweest en zal het waarschijnlijk nooit worden maar zo’n vrouw gun ik ook hem niet. Dat heeft heus niks met zijn voorkeur voor andere jachtvelden te maken. Ik heb andere humor en begrijp zijn grappen niet. De vrouwelijke stalker is ontoerekeningsvatbaar en Geer trof er waarschijnlijk eentje die de zoveelste slechte grap van hem te serieus nam. Waarschijnlijk heeft hij iets gezegd in de trant van; ‘Maak me gek!’ Dat zij dat al was, had hij helaas niet in de gaten.

Ik ben blij dat ik niet zo in de smaak val bij de vrouwtjes, want je moet er toch niet aan denken dat iemand je complete telefoonverkeer lamlegt. Hoewel met mijn telefoonrekening zou dat eigenlijk best een zegen zijn. Misschien is dat stalken zo gek nog niet.

Even voorstellen: Harry Vonk

Mijn
naam is Harry Vonk en er zijn voor mij meerdere redenen te benoemen om
een blog te schrijven. Allereerst vindt iedere schrijver het leuk om
gelezen te worden en ik vorm geen uitzondering op deze regel. Verder ben
ik van mening dat er iedere dag enorm veel leuke dingen om ons heen
gebeuren en dat de meeste mensen, man of vrouw, die niet zien. Daarom ga
ik proberen met de regelmaat van de klok de aardige dingen die mij
opvallen in het dagelijkse leven te beschrijven. De kranten halen al
meer dan voldoende negatieve zaken aan, nietwaar! Wie wil reageren,
mailt naar harry.vonk@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *