Nieuws: Blue Monday

Maandag 19 januari las ik in de krant dat het weer zover was: “Blue Monday”. Volgens een wetenschappelijke formule van de Engelse psycholoog Cliff Arnall, zou de derde maandag in januari de meest deprimerende dag van het jaar zijn. Veel mensen zouden zich die dag treurig, depressief, neerslachtig of weemoedig voelen.

Oorzaken
Nu kan ik me daar wel wat bij voorstellen, want zoals het maandag was, regenachtig, veel wind, geen zon, is dit inderdaad een weertype waar je niet vrolijk van wordt.
Bovendien duurt het nog heel lang voor we weer vakantie hebben. De goede voornemens zijn voor een groot deel al weer verbroken, de maandelijkse rekeningen stromen weer binnen en er lag zelfs al weer een aangifte biljet voor de jaarlijkse inkomstenbelasting op de mat.

Huwelijken
Daarbij las ik nog meer slecht nieuws: het CBS voorspelt dat het aantal huwelijken dit jaar terug zal lopen door de economische depressie. Of dit echt zo is, valt overigens te betwijfelen aangezien een huwelijk over het algemeen een lange voorbereidingstijd vergt. Daar ga je niet plotseling mee stoppen. Ik hoorde dat alleen al een bruidsjapon-naar-wens al maanden tevoren besteld moet worden. Ook cateringbedrijven werken met langetermijnafspraken.

Vrolijk
Gelukkig heeft onze psycholoog ook berekend wat de vrolijkste dag van het jaar is. Volgens zijn formule is dat de vrijdag in juni die het dichtst bij de dag ligt waarop de zomer officieel begint. Dat is dus dit jaar vrijdag 19 juni. Doe er je voordeel mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *