Online geluk(t)

Stellen die elkaar online ontmoetten zijn gelukkiger, blijkt uit een onderzoek in Amerika. Tegenwoordig ontmoeten steeds meer vrijgezellen elkaar online. Voor hen hebben we goed nieuws: zij hebben een grotere kans op een gelukkig huwelijk.

Online geluk

Partners die elkaar via het internet hebben leren kennen, hebben bovendien een grotere kans om bij elkaar te blijven. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek aan de Universiteit van Chicago en Harvard. De onderzoekers legden een enquête voor aan 19.131 stellen die tussen 2005 en 2012 trouwden. Van de stellen die in 2012 nog getrouwd waren, vond een derde hun partner via het internet.

Gescheiden

De onderzoekers keken hoeveel koppels na al die jaren nog bij elkaar waren. Van de getrouwde koppels die elkaar op de gebruikelijke manier hadden leren kennen, was 7,67 procent al gescheiden. Bij de koppels die elkaar online ontmoet hadden lag dit percentage iets lager, op 5,96 procent.

Vermijd de kroeg

Verder werd onderzocht of er verschil in geluk was tussen de groepen. De online koppels bleken gelukkiger te zijn dan de ‘traditionele’ koppels. Uit het onderzoek blijkt verder dat partners die elkaar ooit in de kroeg ontmoetten het ongelukkigst zijn.

Bron: Daily Mail / Vrouwonline

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *