Op vakantie: Mannen vs Vrouwen

Iedereen weet dat mannen en vrouwen van elkaar verschillen. Gelukkig maar, want als we hetzelfde zouden zijn zou de wereld er een stuk kleurlozer uitzien. Dus in plaats van de verschillen als negatief te ervaren, moeten we ze gewoon koesteren. Kijk bijvoorbeeld eens naar hoe mannen en vrouwen op vakantie gaan. Ook als het om reizen gaat pakken mannen het heel anders aan dan vrouwen.

Planning vooraf

Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat vrouwen zich proactiever opstellen als het om de planning van een reis gaat. Op de één of andere manier zijn vrouwen zich bewuster van alles wat er bij een reis komt kijken. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat een man geen vakantie kan boeken, maar net als het feit dat vrouwen meerdere dingen tegelijk kunnen, beschikken ze over het vermogen om aan werkelijk alles te denken en niets te vergeten (soms tot aan het obsessieve toe). Het begint met de reis boeken, waarbij ze begint met vliegtickets vergelijken om zo voordelig en comfortabel mogelijk te kunnen reizen. Dit geldt natuurlijk ook voor de accommodatie, waarbij rekening gehouden wordt met onder andere ligging, faciliteiten, prijs en ga zo maar door. Vervolgens begint het dieet, want je moet natuurlijk wel bikiniproof ! Dagen, soms zelfs weken van tevoren, begint ze met inpakken. Hiervoor worden hele lijsten gemaakt en uitgeprint om zo niets aan het toeval over te laten. Maar vervolgens is ze wel helemaal uitgeput als ze op de plek van bestemming aankomt en heeft dan een dag nodig om bij te komen. De man daarentegen pakt het gewoon wat relaxter aan. Zo zal menig man pas de avond voor vertrek beginnen met pakken, en niet direct in de stress schieten als hij zijn shampoo of tandenborstel vergeten is (“Dan koop je toch gewoon een nieuwe?”). Het scheelt natuurlijk ook dat ze qua toiletartikelen en kleding een stuk minder meenemen dan vrouwlief.

Op de plek van bestemming

Over het algemeen houden vrouwen toch het meest van een fijne zonvakantie. Geef haar een ligbed en een boek en ze heeft een topvakantie. Mannen houden het daarentegen niet al te lang liggend uit. Al snel worden ze onrustig en willen ze wat zien en doen. Activiteiten zoals paragliding, canyoning, duiken, een ritje met de waterscooter of een (fiets)tocht door de bergen zijn voor de man ideale bezigheden op vakantie.

Wat kunnen we hier van leren? Vrouwen moeten niet zo stressen over iets wat gewoon leuk moet zijn (want uiteindelijk is vakantie iets waar je van moet genieten), en mannen mogen zich wel iets meer druk maken om zo onverwachte situaties te voorkomen. Maar het allerbelangrijkste: Neem de tijd voor elkaar, en gun elkaar zijn of haar pleziertjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *